Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tecavüzde Ceza, Rızasızlığa ve Tecavüz Edilene Yaşatılan Korkuya Verilir

Tecavüzde Ceza, Rızasızlığa ve Tecavüz Edilene Yaşatılan Korkuya Verilir
 

(Çocuk yaştakilere taciz ve tecavüz konusu ayrı)

Rızasızlık zaten tek başına suç; üstelik bir de kadının duygularını hiçe sayarak bedeni üzerinde isteğini gerçekleştirme yani zorla sahip olma kaba bir davranış.

İki tarafın da isteyerek beraber olmasında namus gündeme gelmezken tecavüz durumunda namusun kirletilmesi söz konusu olur.

Sanki kadın istemediği için böyledir ama tecavüz eden de kirli eldir (rızasız olduğundan) Ve kirli el dokununca beden namus olur  kirlenir.

Ceza “niye yaptın” a değil rızasızlığa verilir. Rızaen olsaydı ceza olmayacaktı. Hatta eylemin herhangi bir yerinde rıza olursa tecavüz olarak başlamış eyleme ceza verilmez.

Tabi yaşatılan korku da önemli. Zorla sahip olma malum karşı koyma, belki şiddet kullanma, kadının (Ya sapık katilse bana bir şey yaparsa) korkusu hani eylem gerçekleşmese bile suçtur ve cezayı gerektirir.

Ben burada “tecavüz girişiminin” ayrıca cezalandırılmasını doğru bulmuyorum (Gerçekleşmemiş/teşebbüs safhasında kalmış eylemleri cezalandırmak mantıklı değil) Ama işte varsa şiddet, yaşatılan korku cezalandırılacak. Ahlaki açıdan kadın mahremiyetine dokunma namusun lekelenmesi sayılarak bu konuda da ceza talep edilebilinir.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..