Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '16

 
Kategori
İnançlar
 

Tecellidir hayat

Tecellidir hayat
 

TECELLİ:İnsan. Görünme. Tezahür. Belirme. Peyda. Taayyün. Tebarüz. Tebellür. Alâmet. Belirti. Semptom. Delil. Karine. Kanıt. İz. Burhan. Furkan. Tanıt. İspat. Belirmek. Bulgu. Büküntü. Belge. Gösterge. Tanık. Nişane. Emare. İşaret. Güç. Metanet. Derman. Mukavemet. Himmet. Kuvvet. Fors. Velâyet. Yet. Yeti. Yetenek. Yeterlik. Yetki. Ayet. Kabiliyet. Meleke. Dirayet. Beceri. Sıfat. Kudret. Dâhilik. Ad. Sanat. Ünvan. Yordam. Emek. İş. Eylem. Faaliyet.  Egemenlik. Konum. Makam. Mekan. Devitkenlik. Bilgi. Bilim. Zeka. Algı. Eğilim. Akıl. Ses. Frekans. Duyu. Sinyal. Akım. Dalga. Hareket. Element. Cereyan. Yaradılış. Can. Fıtrat. Ahlak. Karakter. Kişilik. Duygu. His. Zanaat.  Canlılık. Sinerji. Tanrısallık. Işık. Işın. Du. Dua. Zikir. Ziya. Işıltı. Parıltı. Flâş. An. Gün. Zaman. Ateş. Aydınlık. Beyan. Bildirim. Haber. Kelâm. Söz. Metin. Harf. İlân. Konuşma. Yazı. Ant. Aht. Lügat. Sözcük. Alfabe.  Sözlük. Soyutluk ve somutluk. Madde ve mana. Gayb ve aşikâr. Görünen ve görünmeyen. Rızık. Nasip. Olanak. Talih. Şans. Baht. Ömür. Nefes. Sağlık. Yaşam. Hayat. Evren. Kâinat. Tüm mahlûkat. Her bir şey. İnsan.

1. (isim) Belirme, görünme, ortaya çıkma, zuhur etme, meydana çıkma.

"Tabiat bütün manzaraları, bütün tecellileri ile edebiyatımıza hulul ederek onun ufuklarını mütemadiyen genişletti." - H. S. Tanrıöver

2. din b. (***) Tanrı'nın insanlarda ve doğada görünmesi.

3. Alın yazısı, kader.

(www.tdk.gov.tr - (Microsoft Word Sözlük))

-----------------------

Hayat başlıbaşına bir tecellidir. Duygu Evreni, Bilinç Evreni, Eylem Evreni ve Nesnel Evren.

Tanrı'nın erensel görünürlüğü. Evrendeki tanrı donanımları. Yetler. Her daim yeniden yeniden yenilenen, etkileşim ve iletişimde olan yetler. Ayetler.

Soyut ve somut tüm oluşlar, yetler ürünü birer tecellidirler. Ve sürekli sonsuzluğa açılan yetlerin etkileşimleri.

"Dünya ayet üzeridir", deyişi hakikattir.

Harfler, heceler ve sözcükler tecellilerin etken ve ettirgen unsurlarıdırlar. AlFaBe. EliF Ba.

Tanrı görünürlüğü; done, data, veri, evre, an, evrim, evren yapı taşları olan yetler ile ayetler ile ve de sözcük bütünlüğü taşımakta olan Zikirler ile gerçekleşmektedir.

Esmaül Hüsna olarak bilinen tanrı donanımlarının bütünleştiği sözcüklerin zikri ile tecelliler gerçekleşir. Dolayısıyla "yaşam" var olur.

Hayat;HAYY esmasının zikridir. Zikir, hayat adı verilen oluşun ettirgen eylemidir.

Yaratılışın, oluşların,  tüm varlıkların HAYY olmaları ve de sonsuz sürekliliklerinin ettirgen faktörü, ZİKİRDİR.

-------------------------

Hayatı ve hayata ilişkin her bir şeyi bereketli ve faydalı hale getirmenin anahtarı, zikrullahtır. Tüm varlık istemli ve istemsiz kendine özgü zikrini okur, okumaktadırlar. Zikrin bitmesi yaşamın sonlanması anlamını taşır ki, ölümdür. "Hayy'dan gelip Hu'ya giden" bir yaşam söz konusudur.

Zikirlerde maksimum fayda, çoğunluk sinerjisindedir. Birlikten kuvvet ve bereket doğar.

-------------------------

Ekonomik, bilimsel, eğitsel, sanatsal, yönetimsel, toplumsal, ruhsal, kalbi, işlevsel vs. vs. maddesel ve manevi, soyut somut tüm oluşların, ilerlemenin ve başarının kaynağı, ZİKRULLAHTIR.

HAYAT = TECELLİ = ZİKİR

 

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..