Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

14 Ocak '12

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Tecrübe ucuz bir kıymet değildir.

Tecrübe ucuz bir kıymet değildir.
 

Tecrübe ucuz bir kıymet değildir.


Merhabalar,

Mutalaka bir insanın hangi dalda olursa olsun yetişmesi, olgunlaşıp tecrübe sahibi olması, hem zamana hemde almış olduğu eğitime bağlı olarak mutlaka doğru orantılıdır. Buna bir emek, bir gayret eklendiği zamanda o kişi mesleğinin zirvesine doğru yükselmesine mani hiç bir sebebiyet olmaması gerekir herhalde.

Ancak bu tecrübenin, karşı kişilerce takdir edilip, değerelendirmeside aynı şekilde eğitim, bilgi ve kültür seviyesine bağlıdır.

Örneğin cebinde tomarla parası olan sonradan görme bir zat, büyük emeklerle mesleğinde yetişmiş ve tecrübesi maksimum noktaya erişmiş bir kişiyi yerine göre bir kelime ile silip, bir köşeye hemence fırtlatıp atabilir.

Senelerini ve emeklerini vermiş bir müzisyen, eğitimini almış  konservatuvar koridorlarındaki o geçen emek ve koşuşturmalarının karşılığını, icabında bir gecede, maganda zihniyetli kulüp (Club) patronun bir ukala sözü ile  yerin dibine sokup, mesleki haytını zindan edebilir.

Yine buna benzer senelerini ve emeğini vermiş çok değerli bir heykeltraşa, çok zengin sonradan görme maganda bir kişinin ucuz bir heykel yapması için alay edercesine bir sipariş vermesi gibi.

Aslında bu örnekler hayat yaşamımızda mutlaka çok çeşitli örnekler ile çoğaltılabilir. Yani netice olarak " Tecrübe ucuz bir kıymet değildir. "

Tecrübe yıllanmış çok değerli bir şarap gibi çok zaman ve sabır gerektirir. Fakat bunu parasına ve maddiyatına güvenen hiç bir maganda zihniyeti ölçemez ve ölçmeyede hiç bir zaman hakkı olmaması gerekir herhalde...!

Tabii buna katılmıyanda olabilir, onada kendi açısından saygı göstermek gerekir diye düşünülebilir.

Sevgiler, selamlar ve saygılar.

NECİP KÖNİ - ADANA / TR

  
 

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..