Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Tecrübesiz gençler

Tecrübesiz gençler
 

antu.com internet sitesinden alınmıştır.


GFB ‘nin amacını ve ne istediğini bir türlü anlayamıyorum. Bildiğim tek bir şey varsa o da bu taraftar grubunun Fenerbahçe Cunhuriyeti içerisinde yavaş yavaş bölücü bir örgüt konumuna kendini ısrarla sokması. Çok içinde olmadığım Fenerbahçe taraftar gruplarını sadece yazılanlarla ve çizilenlerle takip ederek gelinen tablonun bu olduğunu görmek için çok da zeki olmak gerekmiyor.

GFB bu kadar amatör bu kadar eğitimsiz bir grup mu? Yoksa daha gerçekten çok genç ve tecrübesizler mi? GFB’nin bugün milliyet.com.tr de yayımlanan haberde aktarılan bildirisi, ki bu bildiri internet sitelerinde de yer alıyor, GFB yi tekrar ediyorum Fenerbahçe Cumhuriyeti içinde bölücü örgüt sınıfına sokmuştur.

Neden mi!!! Bugüne kadar yaptıkları hiçbir şeyin meşru olmadığını açık açık ortaya koyuyorlar. Velevki açıkladıklarınızın hepsi gerçek. Ve bu bildiriden anladığımız kadarıyla yaptıklarını ya da alet olduklarını onaylamayan bu grup bu eylemleri neden yaptı. Fenerbahçe sevgisi mi, Aziz Yıldırım sevgisi mi.. Fenerbahçe sevgisi olsa bugün Fenerbahçeye gereğinden fazla zarar vereceği aşikar olan bu bildiriyi internet sitelerinde yayınlamazlardı. Peki Aziz Yıldırım sevgisi mi… Yoksa rant sevgisi mi… Genç arkadaşlar bu kadar bildiri yayınlamışlar bari neden bu kadar eyleme alet olduklarını da bir anlatıverselerdi ya. Acaba bir çıkarları mı vardı. Bir alışveriş mi vardı. Neden Tahir Kıran ismi bu kadar çok geçiyor bu bildirilerde. Bu kadar acemice, bu kadar saldırganca ve hangi amaca hizmet ettiği belli olan bir bildiri yayınlamak bu grubu bitirmiştir.

Hiçbir şeyden habersiz sadece ismini çok duydukları bu gruba dahil olabilmek için bu grubun içinde bulunan genç arkadaşların bir an önce kendilerine yeni bir oluşum kurmasını tavsiye ederim. Çünkü bir zamanlar GFB olmakla övünenler artık bundan utanç duyar hale gelebilirler. Hatta gelenler de var.

Yazık belki gençliklerinden bir takım şeylerin farkına varamıyorlar. Bu kadar iyi organize olabilen bir grubun kendini imha etmek adına bu kadar istekli davranması çok ama çok garip. Aklıma gelen tek şeyi paylaşmak istiyorum.

Şu bir gerçek ki Aziz Yıldırım bu gruba başkanlığının ilk dönemlerinde ciddi destekler verdi. Ancak son iki üç senede özellikle stadın modernizasyonun tamamlanmasıyla artık bu tür taraftar profilinin modern tribünlere uymadığı gerçeği sırıtmaya başlayınca Aziz Yıldırım yüzünü daha modern profildeki gruplara çevirdi. Doğrusu da buydu. Çünkü modern taraftar dünyanın her yerinde, kulübüne destek olan biletini alıp maçına giden kendi yerinde oturan ve etrafındakilere de saygı göstererek takımını destekleyen taraftardır. Yani bu iş artık çoluk çocuk işi değil. Genç arkadaşların öğrenmesi gereken bu.

Futbol artık bir şov oyunu. Bu şovun yıldızları var. Ve yetişen yeni nesil böyle modern tribünlerde bu yıldızları gönül verdikleri formanın içinde rahatça izleme alışkanlığı ediniyor. Yani arkadan gelen nesil zaten bugünkü GFB modeliyle hiç mi hiç bağdaşmıyor.

Ha bu model artık tribünlerde olmayacak mı? Tabi ki olacak. İngilizlerin Stand tribün dedikleri kale arkası tribünler onların olacak. Gerçekten amaç takımlarını desteklemekse bunun en kralını buradan yapacaklar. Bu dünya futbolunun geldiği nokta. İsteyen bunu böyle kabullenecek kabullenmeyenler maalesef yok olup gidecek.

Peki bu sadece Fenerbahçenin mi sorunu. Kesinlikle hayır. Fenerbahçe stad modernizasyonunu ilk bitiren kulüp olduğu için bu sorun ilk olarak Fenerbahçenin başına geldi. Aslına bu sorunu ilk Beşiktaş yaşadı. Hatırlarsanız Serdar Bilgili tribünde devrim niteliğinde bir hareket yaptı kapalı tribünü ortadan ikiye böldü. Amaç bu tribünden Çarşı grubunu almak ve bu tribündeki taraftar profilinin kalitesini arttırmaktı. Ama bunu fırsat bilenler Çarşı grubu ile el ele vererek Serdar Bilgiliyi gönderdiler. Peki bugün Beşiktaş taraftarı ne kadar mutlu. Çarşı grubu bile kendini sorgulamadı mı?

Ya Galatasaray’da durum farklı mı. Ultraslan kökenli yöneticiler var Galatasaray’da. İki sene önce Fenerbahçe maçında yaşananları hatırlayın. Yeni stadları bitince yaşanacak krizleri hep beraber seyredeceğiz.

Yani Fenerbahçede yaşananlar Fenerbahçenin modern futbol dünyasında yerinin aldığının göstergesidir.Serdar Bilgili genç bir başkandı. O’nun yapmak istedikleri de çok önemli şeylerdi. Belki kalsaydı bu konuda BJK başı çekiyor olacaktı.

Aziz Yıldırım’ın ise on seneyi aşkın bir tecrübesi var. GFB Çarşının yaptığını yapamaz. Yönetimleri indiremez. Hele hele Fenerbahçe futbol takımı kötü günler yaşarken hiç şansları yok. Çünkü GFB nin bilmesi gereken bir şey var ki Fenerbahçe camiası en büyük kenetlenmeyi hep kötü günler geçirirken yapmıştır.

Aklımdaki tek ana fikir ne biliyor musunuz yaşananlarla ilgili olarak. Aziz Başkan akıtırken Aziz Başkanın suyuna gidenler, Aziz Başkanı sevmeyen birisi akıtmaya başlayınca tersine gitmeye başlayabiliyorlar. Peki yarın bir gün başka renklerden akıtanlar çıkarsa ne olacak. O bildiriyi yayınlayan ey sevgili GFB yöneticileri GFB li olmaktan gurur duyan on binlerce çocuğun hayallerini yok ettiğinizin farkında mısınız acaba.

 
Toplam blog
: 85
: 1006
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1971 yılında Ankara'da doğdum. İzmir'de yaşıyorum. En büyük tutkum FutBol. Ve tabi ki Fut-Bol da bil..