Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Tedavi amaçlı göğüs küçültme ameliyatları

Tedavi amaçlı göğüs küçültme ameliyatları
 

Meme küçültme ameliyatı olmak için birçok geçerli neden vardır. Bunlardan bazıları fonksiyonel yani zaruret hali bazıları da estetik görünüm açısından yapılan cerrahi ameliyatlardır.

Meme küçültme ameliyatı olmayı gerektiren  bazı nedenler vardır. Bazı kişiler aşırı büyük memelere sahip olduğundan dolayı fiziksel hareketlerinde kısıtlamalar yaşar. Ve buna bağlı olarak ta spor yapma yürüyüş gibi bazı aktivitelerde yorulma zorlanma ve hatta bazı sporları yapamamaya kadar gider. Bu meme küçültme ameliyatı olmayı gerektiren bir durum olabilir.

Bir 2. neden ise, aşırı büyük memelerin verdiği aşırı yüke bağlı olarak omuzlarda çöküklük. Bu en önemli ameliyat nedenlerindendir. Bize başvuran hastalarımızın büyük bir çoğunluğu omuzlarında ki aşırı yükün kendilerine zarar verdiklerinden şikayet eder. Omuzlarda devamlı bir yük ile dolaşmak gerçekten zor ve ameliyatı çokta zor olmayan bir işlem için boşuna çekilmemesi düşündüğüm bir durumdur.

Bir başka neden ise, aşırı büyük memelerden ötürü meme altında aşırı terleme ve buna bağlı olarak mantar oluşumudur. Bu da hastalarımız tarafından oldukça şikayet edilen bir durumdur. Kişinin aşırı terlemesine neden olan bu aşırı yük, vücudun her bölgesinde aşırı terleme getirse de, meme altında gün içinde havalanma olanağı olmadığından pişik yapma olasılığı oldukça yüksektir.

Bunlar fonksiyonel durumlar birde bunun estetik ve psikolojik tarafı var. O da estetik olarak her kadın güzel görünmek ister. Bu onların en doğal haklarıdır. Bu yüzden büyük memeler küçültülebilir. Ayrıca zaten estetik açıdan da yapılacak olsa muhtemelen yukarıda ki rahatsızları aynı hastanın başında olması gerekir. Bu yüzden ben meme küçültme ameliyatlarına estetik bir ameliyat olarak değilde bir zorunlu ameliyatmış gibi bakıyorum.

Herkes sosyal yaşantısında rahat ve kendine güvenli bir şekilde yaşamak ister. Aşırı büyük memeler psikolojik olarak da kişinin kendini rahatlatması için ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kimse büyük göğüslerle yaşamak zorunda değil.

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org/

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..