Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '16

 
Kategori
Sağlık
 

TEDx sağlığınıza iyi gelecek

TEDx  sağlığınıza iyi gelecek
 

TED, Technology, Entertainment ve Design sözcüklerinin baş harflerinden oluşan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon. 30 senelik geçmişi olan ve konuşmaların 18 dakikayla sınırlı olduğu TED konferanslarında bugüne kadar Bill Gates, Richard Branson’dan İngiltere Başbakanı Gordon Brown’a kadar pek çok değerli konuşmacı yer almış. TEDx, başarılı insanların edindikleri tecrübe ile başkalarına ilham olmaları açısından mükemmel bir fırsat.

Organizasyon, alanında uzman insanların mesajını milyonlara ulaştıran etkileyici, düşündürücü bir o kadar da eğlenceli bir etkinlik. Bu yıl yapılacak TEDx Bahçeşehir organizasyonun içeriği ise “Değişim”.

Fikriyle değişim yaratan ve değer katan isimleri konuşmacı olarak konuk eden TEDx, konuşmacı seçiminde, paylaşmaktan zevk alan, kişiliği, fikirleri ve duruşuyla farklılık yaratan, hayatı dolu dolu yaşayan konuşmacıları dinleyicilerle buluşturmayı hedefliyor. Tabii bu kişiler aynı zamanda iyi bir de anlatıcı da olmalı. Gerek hikâyesi, gerek anlatımıyla insanları etkilemeyi başarmalı ve onlara ilham kaynağı olmalı.

Bu yıl TEDx Bahçeşehir de çok değerli isimler var

Bu sene dinleyeceğimiz isimler şöyle; Barış Özcan, Kadir Memiş, Berke Sarpaş, Cem Seymen, Esra Öz, Cihan Nalbant, Ercan Altuğ Yılmaz, Yaman Ömer Erzurumlu, Enes Kutluca, Alper Almelek.

Bu organizasyonda çalışmalarını yakından takip ettiğim, sağlık haberciliğine vizyon katan, sağlık haberciliğinin uzmanlık alanı olarak görülmesi konusunda ciddi çalışmalar yapan Kids&Gourmet Dergisi’nde birlikte çalıştığım Esra Öz’de var.

Esra, işine tutkuyla bağlı,  sağlıklı yaşam için anlatılan yalanlara tahammülü olmayan bir gazeteci. İnsanların umutlarıyla oynanmasına da dayanamıyor. Herkesin sağlıklı yaşam için doğru, güvenilir ve objektif haber almaya hakkı olduğunu savunuyor. Sözde uzmanlar konusunda uyarıyor, medyanın uzmanlaşması için bu alanda çalışmalarıyla ilkleri başarıyor. Sağlık haberciliği uzmanlık alanı olarak kabul edilirse, bu işte kendisinin büyük payı olacak ki Esra’nın başaracağından emin. İnsanların bilinçli olup, okuduklarına gördüklerine tepkilerini göstermelerini istiyor. Sorgulayan, düşünen ve üreten insanlar olsun istiyor. Bunun içinde belki de bu zamana kadar insanların önemsemediği bir konuyu gündeme taşıyor.

Sağlık hayatımızın en değerli unsuru. Onu koruyalım ve doğru adımlar atılması için daha bilinçli davranalım. Bu süreçte medya tarafından gündeme getirilen tanınan yüzler maalesef sağlık konusunda da söz sahibi olduklarını dile getiriyor. Esra bu konuya da dikkat çekiyor. “Sağlık sertifikalarla, tanınıyor olmakla alakalı değil uzman işidir” diyen Esra Öz, konuşmasında sağlık haberlerinin nasıl doğru okunup uygulanacağını anlatacak.

Bu konuşmayı kaçırmayın, sağlıcakla kalın..

 

https://twitter.com/seraptorun73

 

 
Toplam blog
: 114
: 309
Kayıt tarihi
: 22.12.14
 
 

Gazeteci  ..