Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

15 Ocak '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Teflon Adamlar!

Teflon Adamlar!
 

O bir ''TEFLON ADAM''


Prof. Dr. Nevzat Tarhan; TEFLON ADAMLARI anlatıyor!

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan bu akşam İyi Bak Kendine programında Uğur Canbolat'ın konuğu olacak ve ‘Kendi yanmaz ama içini kayar’ denilen suç işlemekten pişmanlık duymayan ‘Teflon Adam’ların kişilik yapılarını anlatacak.

Modern çağın açmazlarını koruyucu ruh sağlığı çerçevesinde gündemine alarak uzman konuklarıyla çözüm önerileri sunan ‘İyi Bak Kendine’ programı bu akşam da önemli bir konuyu izleyicileriyle paylaşacak. Prof. Tarhan Teflon adam olarak tanımlanan kişilerin özelliklerini, yetişme tarzlarını, hangi duygusal ve şiddet zemininden beslendiklerini, neden yaptıkları hiçbir suçtan dolayı sorumluluk hissetmediklerini, nasıl bir ruh yapısı ile karşı tarafı suçladıklarını, öfkeli oluşlarının nedenlerini ve nasıl tedavi edileceklerinin Uğur Canbolat’a değerlendirecek.

Sokakta 41 çocuğun dilenmesini ya da zorla çalıştırılmasını sağlayan bundan nemalanan ve hiçbir suçluluk hissetmeyen tipler teflon adam olabilir mi? Çıkarcı, bencil ve sorumluluk alamayan bu kişiler çocukluk dönemlerinde neler yaşarlar?,

Neden başkalarına empati duyamazlar?


Servet düşmanı olmaları, hayvanlara ve mala zarar vermeleri televizyonda izledikleri konforlu hayata ulaşmayı çalışmadan hak ettiklerine olan inançlarından mı kaynaklanıyor. Sokakta rastlanan kapkaççı çocuklar ve dilendirilen çocuklar bunlardan mı çıkarlar?

Yollarına cezaevi çıktığında uslanırlar mı, bilenirler mi?

Teflon adamların yaşadığı bu bozukluk psikopatlık, sosyopatlık ya da antisosyal kişilik bozukluğu olarak neden adlandırılır? Hilekarlık ve manipülasyona yatkın olan bu kişiler önceden fark edilebilirler mi?

Sahtekarlık ve hırsızlık davranışları önlenebilir mi? gibi konuların konuşulacağı İyi Bak Kendine programının konuğu NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan olacak.

Kurulu düzene ve kurallara karşı olan teflon adamlara göre başkalarının istekleri, hakları ya da duygularının neden önemli olmadığı, neden sık sık yalan söyledikleri ve takma isim kullanarak başkalarını dolandırdıkları dile getirilecek. Çevrelerini istismar etmek için düşkün ya da hasta gibi davranışlar gösterebilen teflon adamlar, ileriye dönük tasarılar yapabilirler mi, gelecek planında başarılı olabilirler mi, neden bu kişilerin işlerini ve oturdukları yerleri sık değiştirdiklerinin cevabı aranacak.

Neden genellikle trafik magandaları bu kişilerden çıkar, eş ve çocuklarına şiddet uygulamalarının altında neler yatmaktadır?

Uyuşturucu madde kullanıma yatkınlıkları, çocuk kaçırma tecavüz teşebbüsü vs gibi 3. Sayfa haberlerinde gördüğümüz figürlerin bunlardan çıkması tedavilerinde nelerin olduğu gibi hususların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, iyibakkendine@ulketv.com.tr adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Nevzat Tarhan Hocama, ''İyi bak kendine'' prog. hazırlayıp sunan Sayın Uğur Canbolat Beyefendiye ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesinin değerli uzmanlarına bizlere ışık tuttukları için teşekkür ediyoruz.

Sağlık huzur dolu bir yaşam sizlerle olsun.

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..