Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '07

 
Kategori
Siyaset
 

Tehlikedeyiz

Tehlikedeyiz
 

Olmaz ya, öyle olduğunu varsayalım; ABD'de komünist partisi seçime katılıyor ve % 47 oy alarak iktidara geliyor. ABD'nin bütün kapitalist kurallarını yıkmaya ve bütün üretim araçlarının işçiden yana el değiştirmesine başlıyor. Dünyadaki bütün ABD sömürüsüne son veriyor ve ABD kendi kabuğuna çekiliyor.

Seçimle bile böyle bir parti iktidara gelse, ABD'yi koruyan dinamikler hemen durumdan görev çıkarır ve özgürlüğün beşiği denilen ABD'de komünist partisinin yaşamına son verilir.

ABD, özgürlüğün beşiği diye bu örneği verdim. Aynı durum İngiltere, Fransa, İran, Lİbya, Almanya, Rusya, Azerbeycan ve dünyanın diğer ülkeleri için de geçerlidir. Bütün ülkeler büyük emek ve zaman zaman da büyük devrimlerle kurdukları rejimlerini korumak için kendi iç dinamiklerini kurmuşlardır.

Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma ve kollama görevi ise Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verilmiştir. Çünkü bu cumhuriyeti kuran Türk ordusudur. Türk ordusu, Mustafa Kemal önderliğinde Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra yeni ve çağdaş bir Türkiye'yi kurmak için olağanüstü çalışmalara girmişlerdir. Bu çalışmaları başarıya ulaşmıştır da. Tâ ki 1950 yılına kadar.

1950 yılından sonra çok partili yaşama geçen cumhuriyetimiz, kuruluş ilkelerinden de ödünler vermeye başlamıştır. Bunun üzerine bütün dünya devletlerinin yapacağı gibi, Türkiye devletini koruma görevini üstlenmiş olanlar, derhal duruma müdahale etmişlerdir. Bu 27 Mayıs Devrimi'ni doğurmuştur. Ki bu olay Türk ordusunun yapmış olduğu ilk değil ama son büyük devrimci harekettir. 12 Mart ve 12 Eylül darbeleri ise, bağımsızlığını yitirmiş Türkiye'nin dış güçlerce zorladığı darbelerdir. Bu darbelerde dış güçlerin ekonomik ve siyasal güçleri ve çıkarları rol oynamıştır.

Şimdi Türkiye Cumhuriyeti yeni bir tehdit ve tehlike altındadır. Aklın yolu da birdir: Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma ve kollama görevinde olanlar görev başına! Hiçbirimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin seçimlerle bile olsa rejim değiştirmesine izleyici kalamayız.

 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..