Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '06

 
Kategori
Aile
 

Tehlikeli dönemeçler...!!!

Tehlikeli dönemeçler...!!!
 

Günümüzde evliliklerin pamuk ipliğine bağlı bir şekilde yürüdüğünü, bunun gelişmekte olan ülkelerin önemli ve büyük bir sorunu olduğunu hepimiz okuyoruz ve biliyoruz.

Uzmanlar, evlilikler de atlatılması gereken tehlikeli dönemeçlerin bulunduğunu söylüyorlar. Bunları kendi hayatlarımız üzerinde düşündüğümüzde gerçeklik payının yüksek olduğunu görüyoruz.

İlk yıl, üçüncü yıl, yedinci yıl ve on beşinci yıllar tehlikeli yıllarmış..

Mesela ilk yıl; Flört döneminde hem erkek, hem bayan tüm davranışlarını, dikkat ederek geçirdikten sonra, imza atıp evlilik süreci başladığında, herkesin gerçek yüzünü göstermesiyle yıkılan hayallerden dolayı başlayan huzursuzluklardan, tehlike arz ettiğinden ilk yıl tehlikeli bir dönemeç olarak kabul ediliyor.. Çevremizde de bu türlü kısa biten evliliklere şahit olmuşuzdur.

Üçüncü yıl; İlk yılda boşanmayıp, belki düzelir düşüncesiyle geçirilen ve uzmanlara göre geciktirilmiş bir dönem olarak görüyorlar. Birde bu süre zarfında çocuk olduğunu düşünürsek, bu " belki düzelir’ ’ süresi daha da uzayabilir.

Yedinci yıl; Çiftlerin daha bir olgunluk kazandığı bir devre olduğu için, ufak tefek sorunları dert etmedikleri bir dönem olarak kabul ediliyormuş. Bu dönemde boşanma oranı zaten % 15 gibi düşük bir rakammış. Bu dönemdeki boşanmaların gerçek nedeni, kadınlar için sosyal ve ekonomik sebepler, erkekler için fazla bencil olmalarından kaynaklanıyormuş.. Eee tabi ki bu dönemde masraflar artmış, hedefler farklılaşmıştır. Ulaşılmadığında da ister istemez çöküntüler yaşanıyordur. Erkek içinde yaşı itibariyle daha bir aktif döneme girdiğinden bencillik had safhaya kadar yükselir ve karşılık alamadığında yine çatırdamalar baş gösterir..

On beşinci yıl; En tehlikeli dönem bu dönemmiş. Sorunsuz bu döneme kadar gelen evliliklerde işin içine ihtiras girdiğinde evlilikler aniden bitiveriyormuş. Belli bir yaşı almış olan erkek yada kadın, kendini cezbeden daha genç, daha ilgili birilerini fark ettiğinde, evliliklerin bitme olasılığı çok yüksek oluyormuş..

Bu son dönemi de atlatan çiftler için, istisna bir durum olmadıkça artık korkacak bir durumun kalmadığını belirtiyor uzmanlar...

Bin bütün tehlikeli dönemeçleri başarı ile atlattık bir son dönemcimiz kaldı.. Umarım bunu da başarı ile atlatırız.

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..