Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Tek Adamlık Sisteminin Tehlikesi

Demokratik sistemlerde tek adam sistemi pek yararlı bir sistem değildir. Tek adam sistemi daha çok komunist rejimlerde geçerliliğini korur. Cumhuriyet rejimini benimseyen ülkeler tek adamlık sistemini kaldıramaz.

Bunun en güzel örneğini yakın tarihte  Meclis'te ve sokaklarda en çarpıcı bir şekilde görüyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sergilediği sert tavır ve uyguladığı yöntemler Türk siyasetinde tıkanmalara hatta krizlere sebep olmuştur. Başbakanın partisi içerisinde çatlaklar oluşmuş daha da vahimi başbakan halkına karşı otoritesini ve güvenilirliğini yitirmiştir.

Bütün bunların sebebi tek adamlık sisteminin benimsenmiş olmasıdır. Bu sistem devam ederse daha birçok sorunla karşı karşıya kalınacaktır. İlginç olan sayın başbakanın bu tavırları ve sergilerken kendinden başka alternatifinin olmadığının bilincinde olmasıdır.

Bu sorunun çözümü aslında çok kolay ancak bunun için öncelikle muhalefet liderleri kendi aralarında uzlaşma sağlamalı ve halkın isteklerini dile getirebiliecek bir liderle iktidarın karşısına çıkmalıdır.. Aksi takdirde Türk siyaseti hem iç siyasette hem de dış siyasette geri kalır . Ve ülje yeni krizlerin eşiğine gelir.

 
Toplam blog
: 18
: 424
Kayıt tarihi
: 06.12.11
 
 

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunuyum. Siyaset ve Spor ile ilgile..