Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '16

 
Kategori
Güncel
 

Tek başına iktidar krallık gibi ama koalisyon da bizim insanımıza göre değil

Tek başına iktidar krallık gibi ama koalisyon da bizim insanımıza göre değil
 

Yani padişahın kızı Kaf dağının ardında… Evet, koalisyon demokrasi ama padişahlığa mecburuz; çünkü halkımızda demokrasi bilinci yok.

Demokrasi bizim için hayal; bu insanlarla demokrasi falan olmaz. Biliyorum, başkanlık isteyenler kendileri için istiyorlar. Lakin görüyorsunuz, demokrasiye inandığını iddia eden sol yetmiş yıldır kavga ediyor. Sağ ise sopayı çobanın eline veriyor kavga bitiyor.

Koalisyonlarla bu ülkede hizmet yapılmaz… O der şunu yapalım, şu der bunu yapalım. Türkiye’de her insanın kafasında ayrı bir ülkeyi kurtarma planı var. Üç kişi bir raya geliyoruz konuşmak için. Her kafadan bir ses çıkıyor.  Aynştayn’ı getir oturttur benim dediğim olacak.

Ya kaos ya çobanın sopası… ABD’nin düzeni demokrasi değil ama insanların içinde demokrasi var. Bırak başkanlığı krallığı getir sorun olmaz. Bizim halkımız demokrasiye uygun değil; bilen kavga ediyor, bilmeyen de sürüye karışıyor.

Solcular kavga eder, sağcılar itaat eder… Şu düzen gelsin bu düzen gelsin, gelse nolur… Bence düzeni değiştirmeye uğraşmayalım, yapabilirsek insanlarımızı değiştirelim. Yıllardır Anayasa yapamıyoruz, neden? Kerim Korkut’un sözünü hatırlayalım “Türkiye değişmeden Anayasası değişemez”

100 yıldır demokrasi bilinci edinemeyen bu halk bizi diktatörlüğe mahkûm etti… Herkesin farklı bir talebi var, herkes ayrı bir şey istiyor, birinin istediği diğerine ters geliyor… Senin istediğin de olsun benim istediğim de diyen yok, benim dediğim olur ama seninkine izin vermem, si… ir git!

Yok kardeşim çare yok, bu millet iflah olmaz… Eskiden kılıçla hallediyorduk, şimdi öyle mi. Bilgiyle kültürle de alakası yok, herkes okumuş. TV’lerde koskoca profesörler kavga ediyorlar ya! Yapımız böyle, genetik galiba. Elin iktidar partisi bir iş yapıyor, muhalefet arkasındayız diyor. Bizdeki muhalefete göreyse on dört yıldır AKP iktidarının yaptığı hiçbir şey doğru değil.

Türkiye bu konuda umutsuz vaka… Yavaş gelişen çocuk gibi… Belki yüzyıllar sonra…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..