Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Tek başına iktidar olmazsa, içinde Devlet Bahçeli'nin olmadığı bir AK-MHP hükumeti bekliyorum!

Tek başına iktidar olmazsa, içinde Devlet Bahçeli'nin olmadığı bir AK-MHP hükumeti  bekliyorum!
 

internetten alınmıştır


1 Kasım akşamı, seçmen iradesi 7 Hazirandaki gibi çıkarsa ve bir koalisyon mecburiyeti doğarsa ne olacak?...

Seçim öncesi yapılan hesaplardan biri, MB yazarlarından Sayın cdenizkent'in yazdığı ihtimal.. Buna göre, bir CHP-MHP koalisyonunun senaryoları yazılıyor... Tabii ki, CHP ve MHP'nin oyları bir Hükumet kurmaya yetmeyecek..

Bu durumda üçüncü bir parti gerekiyor, elbette o da HDP olacaktır... Lakin, Sayın Bahçeli'yi HDP ile bir araya gelmiş durumuna düşürmemek için, bu koalisyona HDP parti olarak girmeyecek, HDP'den yeterince vekil ayrılarak CHP'ye geçecek ve böylece Türkiye'yi AK Parti'den "kurtaracak" CHP-MHP hükumeti kurulmuş olacak...

Senaryo böyle ama her şeye "hayır" diyen Sayın Bahçeli buna "evet" dedi mi bunu bilmiyoruz... Herhalde bir "he" demiş ki bu ihtimal dillendirilir olmuş...

Hangi akıl bunları öğütlüyor, "üst akıl" mı "alt akıl" mı bilemeyeceğim ama HDP'den istifa ederek CHP'ye gelen vekiller, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi HDP ile aynı koalisyonda buluşmuş olmaktan kurtarmaz.

Hiç bir gerçek ülkücü, bu ali cengiz oyununu kabul etmez... Yani, eğer bu senaryo gerçekleşirse, Sayın Bahçeli, bal gibi HDP ile koalisyon yapmış olur. Esasen son zamanlarda HDP'ye hiç laf etmeyen Sayın Bahçeli'nin "özünde" bundan rahatsızlık duyacağını da sanmıyorum. Ne var ki, bunu tabanına izah edecek "sözü" bulamayacak...

Mevzu, partilerinden ayrılarak koalisyon kuracak vekiller ise, bu ihtimaldan daha akla yakın olanı var: Eğer, tek başına bir AK Parti iktidarı çıkmazsa, ikinci ihtimal AK Parti-MHP koalisyonudur. Hem de Bahçeli'ye rağmen... Nasıl mı olacak?

Şöyle: Sayın Bahçeli'nin özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra ayaklarına gelen iktidar şansını tepmesi, Seçim Hükumeti de dahil tüm "iktidar alternatiflerini" reddetmesi, MHP içinde de anlaşılamaz bulunuyor.

Başbuğ Alparslan Türkeşin, "devlet menfaati söz konusu olduğunuda parti menfaati tefarruattır" diye özetleyebileceğim anlayışını çiğneyen Devlet Bahçeli'ye ilk tepki Başbuğ'un oğlundan gelmiş ve Sayın Tuğrul Türkeş Başbakan Davutoğlu'nun davetine icabetle Seçim Hükumetine Bakan olmuştu.

Bugün de yine kırk yıllık bir ülkücü MHP Kurucular Kurulu üyese Naci Meriç partisinden istifa ediyor... Hem de aynı gerekçeyle... Demek ki, MHP'de kazan kaynıyor.

O halde, seçimden sonra, MHP milletvekillerinden bir bölümü rahatlıklı Başbuğ Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'in izinden giderek partisinden ayrılıp AK Parti'ye destek verebilir. Böylece AK Parti dolaylı da olsa MHP ile koalisyon kurarak iktidar olur ve yoluna devam eder.

Eğer, 1 Kasim'da AK Parti tek başına iktidar olmaz ve bir koalisyon mecburiyeti doğarsa olacak olan budur: Tuğrul Türkeş'in ülküdaşları MHP'den ayrılıp Başbuğ'un oğlunun yanına gelir ve böylece yıllardır iktidar yüzü görmeyen "ülkücüleri" iktidar yapmış olurlar.

HDP ile beraber olmaya çok hevesli olan CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu da, bu hevesini iktidar da değilse de muhalefette beraber olarak tatmin etmiş olur.

Son anketler AK Parti'nin ucu ucuna da olsa 276'yı bulacağını gösteriyor... Ancak, bu olmasa da eksik kalan 15-20 vekilin MHP'den geçeceğini ve Türkiyenin sağlam zeminli bir Hükumetle şu zor zamanları aşacağını tahmin ediyorum.

Milletimiz, memleketimiz için hayırlısı neyse o olsun!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..