Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '11

 
Kategori
İnançlar
 

Tek bir cümle, çok etkili olabilir..

Tek bir cümle, çok etkili olabilir..
 

Bir gün şöyle demişti arkadaşım; eğer bir insan sizi Allah’ın yoluna çağırıyorsa bilin ki o gerçek dosttur. Eğer bir insan da sizi, sadece bu dünyaya yöneltiyorsa bilin ki o gerçek (samimi) dost değildir.. 

Bir insana yapılacak en büyük iyilik Allah’ı dost edinmesine, O’nun dinine yönelmesine yardımcı olmaktır. 

Allah’ın dinine çağırmak, insanlara söylenecek en hayırlı söz.. 

İyiye, güzele, doğruya çağırmanın tek amacı vardır... o da Allah’ın razı olması ve insanların da sizin vesilenizle O’na yönelmesi. 

Bazen kullanılan tek bir cümle, çok etkili olabilir. 

Allah’ın yolunda olmayan bir kişi, sizin kullandığınız güzel bir sözle Allah’a yönelip hakikat ışığını fark edebilir, sonsuz cenneti kazanabilir.  

Bir kişinin size, Rabbimizin rızasına yönelik hatırlatmada bulunması, hatalara karşı uyarması en hayırlı davranıştır. Eğer hataları düzeltmek için çaba göstermenin ne denli önem arz ettiğini fark ederseniz öğütlere açık olursunuz.. 

Dünya hayatı geçici..  

Üç gün kalıp, vakti zamanı gelince göç edip gideceğiz. O halde Kuran ahlakını yaşamayı hatırlatan her söz, çok değerlidir. 

Doğru yolun sadece ve sadece Allah’ın yolu olduğuna inanırsanız; karşınızdaki kişinin anlattıklarının sizin iyiliğiniz için olduğunu idrak edip, önyargıyla yaklaşmazsınız. 

Gerçek anlamda Rabbimizi dost edinmek, O’nu razı etmek bir insanın yaşamındaki en önemli hedef olmalıdır. Bu dünyada da, ahrette de huzurlu olmamız buna bağlı.. 

Allah’ın her emrini büyük bir titizlikle yerine getirmek , çok önemli. O’nu çok seven O’nun sınırlarını da şevkle korur. Yapmamız gereken sadece halis bir kalp ile Allah’a yönelmek. 

Unutmayalım bugün hesap gününe karşı yapılan her uyarı; azaptan korunup, sonsuz cennet yurdunu kazanmamıza vesile olacaktır

Peki, sana Rabbinden indirilenin gerçekten hak olduğunu bilen kişi, o görmeyen gibi midir? Ancak temiz akıl sahipleri öğüt alıp düşünebilirler. (Rad Suresi- 19) 

Sevgi ve ışıkla.  

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..