Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Tek bir işe odaklanmak

Bir şeye tam konstrasyon ile odaklanmak... İnsanlar bunu yapmak isteseler bile kolay bir biçimde yapamazlar. Temel kural her koşulda yapılan işe tam konsantrasyon ile odaklanmaktır. Bu sayede söz konusu işten daha fazla verim alabilir ve aynı zamanda işi layıkıyla yerine getirebilirsiniz.

Aynı anda birkaç işle uğraşmak yerine sadece tek bir işe odaklanarak doğamızda sahip olduğumuz gücü kullanmayı başarabiliriz. Bir işle uğraşırken anı yaşamayı unutursak eğer o konuda başarılı olmamız mümkün değildir. Yapmamız gereken her ne ile uğraşıyorsak tamamen onu düşünmek ve bitene kadar başka bir şeyle ilgilenmemektir.

"Ben her zaman anı yaşamaya özen gösteririm." diye düşünüyor olabilirsin. Aşağıdakileri bir kontrol edip bunu gerçekten yapıp yapmadığını gözden geçirebilirsin. Bunlardan sadece birisini dahi yapıyorsan cevap ortadadır. Sen anı yaşamaktan oldukça uzaksın ve tek yaptığın anı yaşadığını sanmaktır.

  • İnternet tarayıcısı açıkken sekmeden sekmeye sürekli geziniyor musun?
  • Gün içerisinde bir işle uğraşırken bir gözün daima telefonuna gelecek mesajlarda oluyor mu?
  • Bir işle uğraşırken bir başka işe yetişmenin hayalini kuruyor musun?
  • Birisiyle sohbet ederken aklından başka şeyler geçiriyor musun?

Bunlardan birisini dahi yapıyorsan anı yaşamak konusunda sıkıntı yaşadığını düşünebilirsin. Bu problemi aşabilmek mümkündür ama bunun için sorumluluk sahibi olmalısın. Sorumluluk sahibi olup neler yapman gerektiğini bilirsen anı yaşayarak tek bir işe odaklanmayı başarabilir ve insanların yaşamış oldukları en temel problemlerden birisini ortadan kaldırabilirsin.

Anı yaşamak nasıl olur diye merak ediyorsan, kısaca anı yaşamak farkında olma becerisini geliştirmek ve kendini elverişli alışkanlıklarla donatmakla ilgilidir. Bunu yapabilirsin, önemli olan ne yapman gerektiğini bilmektir. Kendine bir şans tanıyıp hemen harekete geçmeyi düşünmelisin.

 
Toplam blog
: 12
: 843
Kayıt tarihi
: 04.10.16
 
 

Merhaba, Adım Kaan. Amacım insanlara hayatlarını iyileştirmek ve güzelleştirmek için ihtiyaç duyu..