Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '07

 
Kategori
Haber
 

Tek dişi kalmış, iki yüzlü Batı..!

Tek dişi kalmış, iki yüzlü Batı..!
 

İki yüzlü BATI' dan yine kendilerine yakışan bir davranış:

"Talat Paşa Komitesi Genel Sekreteri Ferit İlsever bugün (6 Mart 2007) bir basın açıklaması yaparak ısviçre'deki gelişmeleri değerlendirdi. ilsever’in açıklaması şöyle:

Doğu Perinçek'in Lozan Mahkemesi'ndeki yargılanmasına bu sabah başlandı. “Ermeni soykırımı uluslararası bir yalandır" dediği için Lozan'da yargılanan Perinçek'in duruşmasına, Türk gazete ve televizyon mensupları alınmadı. Avrupa Basını ise duruşma salonunda. Salona alınmayan gazeteciler arasında AA, İHA, Sabah, Yeni Çağ, TGRT Haber ve Ulusal Kanal muhabirleri bulunuyor.
Duruşmaya Doğu Perinçek'in avukatları da alınmadı. Istanbul ve İzmir barolarından mahkemeyi izlemek için giden avukatlar da salona giremedi. Perinçek'in duruşmasını izleyenlerin çoğunluğu sabahın erken saatlerinde içeri alınan Ermeni diasporasından kişiler.

Doğu Perinçek'in avukatlarından Osman Aydın şahin durumu “hukuk dışı" olarak değerlendirdi. “Doğu Perinçek'in vekili olmama rağmen duruşma salonuna girmeme izin verilmedi" dedi. Istanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Zeki Yıldan’da durumu "Uygar zannettiğimiz Batı ülkeleri yalnızca kendileri için varlar" sözleriyle yorumluyor.

İzmir Barosu’nu temsilen Lozan’da bulunan avukat İrfan Koçana da bu davanın Türkiye tarafından dikkatli izlenmesi gerektiğini söyledi ve şu gerçeği dile getirdi: “Davanın hukukçular tarafından izlenmesi engelleniyor".

Duruşmaya Türk basını da alınmadı. Tüm yabancı basın mensuplarının alındığı duruşmada tek bir Türk gazetecisi yok. Olaya tepki gösteren basın mensupları ise Perinçek'e destek vermek için Türkiye'den ve Avrupa ülkelerinden Lozan'a gelenlerin bulunduğu Rippon Meydanı'nda.

Türkiye'den ve Avrupa'nın birçok ülkesinden Perinçek'e destek için Lozan'a sabah saatlerinde gitmek isteyenler ise sınırda ısviçre polisinin engeliyle karşılaştı. Gece yola çıkan Avrupa’da yaşayan Türkler tam 4 saat sınırda bekletildi.

Böylece “uygar” geçinen Batının “uygarlık” maskesi, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yargılanması vesilesiyle bir kez daha düşmektedir. “Ermeni soykırımı yoktur” demeyi, yani fikir açıklamayı suç sayan zihniyetin “yargılaması” da böyle olur. Ermeni soykırımını inkarı suç sayan tutum, ancak böyle kamuoyundan saklanarak ve kaçırılarak uygulanabilir.

Öte yandan Avrupa'nın göbeğindeki bu Ortaçağ temsilcileri Türkiye ye “demokrasi” ve “fikir özgürlüğü” dersi vermekten de asla geri durmazlar. İsviçre'nin Lozan kentinde Perinçek in avukatları, basın mensupları mahkeme kapısından çevrilirken, benim ülkemde mandacılar özel üniversitelerde “soykırımcı Türkiye” diye bas bas bağırmaktadırlar. Siz hele bir Orhan Pamuk’un duruşmasına Avrupa'dan gelen bir basın mensubunu ya da hukukçuyu sokmayın…

Doğu Perinçek ve onu desteklemek için Türkiye den giden öncüler İsviçre’ye ve Batı’ya bir kez daha “insanlık” ve “özgürlük” dersi vermektedir.

Saygılarımla…

Ferit İlsever
Talat Paşa Komitesi Sekreteri

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..