Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Tek hedef

Tek hedef
 

Biz öğrencilerin çoğunlukla tek hedefleri vardır. Ya diploma almak ya ÖSS yi kazanmak ya hayalimizdeki yere gitmek ve buna benzer şeyler. Evet... Hayat tek birşeyden mi ibaret? Tabi ki de değil. Yaşamımız boyunca yıkılmadan ayakta durmak istiyorsak birden çok hedef belirlemeliyiz. Bir örnek vereyim: Bir lise öğrencisi ÖSS sınavına hazırlanır. Hedefi çok sevdiği bilgisayar bölünü kazanmaktır. Sınav günü gelir, kişi sınava girer. Haftalar sonra sonuçlar gelişr kişi sınavı kazanamamıştır. Büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Bu an onun hayatının bitim noktasıdır sanki.

Artık herşeyin bittiğine inanır. Aslında en başında hata yapmıştır:''Tek hedef belirlemek' 'Yani herşey o ÖSS illetini kazanmak mı? Hadiii bırakın bu kötü düşünceleri. Hayatınız sizin için paha biçilmez bir armağan.Siz bu armağanı bir sınavla mı kıyaslıyorsunuz? Yapmayın yahuu, herşey bu demek değil.Siz bu olamazsınız. Kalkın ayağa, şöyle bir silkilin.Bundan sonra yapacağınız şey ufkunuzda bir tek hedef barındırmamak.Bu hedef koskoca bir ufukta yalnız kalır, sıkılır... Yanına bir kaç tane arkadaş lazım, değil mi?Gelin onu yalnız bırakmayın. Hem siz yıkılmayın, hem de o yalnız kalmasın.

Şu andan itibaren daha farklı bir hayat sizi bekliyor.Biz öğrencilere söylenmesi gereken gerçek bu.İşte şidi öğrendiniz.Hadiii ne duruyorsunuz???Çıkın şu siteden ve derhal yeni hedefler belirleyin.Zor değill...Kolay gelsin
 
Toplam blog
: 29
: 791
Kayıt tarihi
: 01.11.07
 
 

1990 İstanbul/ Üsküdar doğumluyum. Şu anda lise öğrenimi görmekteyim. Kendimi kişisel gelişim konusu..