Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

Tek kişilik milli irade

Tek kişilik milli irade
 

Görsel: ahmetsaltik.net


Almanya'nın araştırma şirketlerinden biri olan German Marshall Fund(GMF), ABD ve Avrupa ülkeleri halklarına, "Hükümetiniz Suriye'ye askeri müdahaleye katılsın mı, dışında mı kalsın?" sorusunu yöneltti. 
 
Kamuoyu araştırmasının ön sonuçlarına göre, ABD ve aralarında Türkiye'nin de olduğu Avrupa ülkelerinden hiçbirinin halkı, kendi hükümetlerinin Suriye'ye müdahalede bulunmasına ya da katılmasına onay vermedi.
 
Türkiye'de yapılan yoklamada, halkın yüzde 72'si "Hükümetimin Suriye'ye askeri müdahaleye katılmasına karşıyım" yönünde görüş bildirdi. Türkiye’nin Suriye'ye askeri müdahaleye dahil olması yönünde görüş bildirenlerin oranı ise yüzde 21'de kaldı. Yüzde 7 ise herhangi bir görüş bildirmedi.
 
GMF'nin geçen yıl yaptırdığı Trans-Atlantik trendler 2012 anketinde de aynı soru sorulmuş, o zaman "Türkiye, Suriye'ye yönelik askeri müdahaleye dahil olmasın" diyenlerin oranı yüzde 57'de kalmıştı. Geçen yılki GMF anketinde, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik müdahaleye katılmasına onay verenlerin oranı ise yüzde 32 idi.
 
Araştırma sonuçlarına göre, hükümetinin Suriye'ye askeri müdahaleye dahil olmasına en çok karşı çıkan ülke Slovakya (yüzde 85). Bu ülkeyi Romanya (yüzde 82) ve Portekiz (yüzde 80) izliyor.
 
ABD'de ise Suriye'ye askeri müdahaleye karşı olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 62. Müdahaleye en az karşı çıkan ülke vatandaşları İsveçliler. Ancak en son sırada olmasına rağmen İsveç'teki yoklamada bile, Suriye'ye müdahaleye karşı olanların oranı yüzde 61.
 
Kaynak: Vatan Gazetesi/ 06.09.2013
 
Peki, tüm bu gerçekler ortadayken “Milli İrade” diyenlerin samimiyetinden söz etmek mümkün müdür? 
 
Bu savaşanın kazananı olmayacak. Bu savaşın tek kazananı  silah tüccarları olurken, halka acı-gözyaşı ve kan kalacak. 
 
Bilinmesi gereken şudur ki; bu savaşın çerçevesi yıllarca önceden çizilmiş, ilk defa Amerika Birleşik Devletleri’nin 43. Başkanı George W. Bush tarafından dillendirilmiş; ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın 7 Ağustos 2003 tarihinde Washington Post gazetesinde yayınlanan yazısında deşifre edilmişti. Rice yazısında, bölgede bulunan 22 devletin rejiminin, sınır ve haritalarının değiştirileceğini, Türkiye’nin de bunların içinde olduğunu anlatıyordu! 
 
ABD’nin Büyük Orta Doğu Projesi ile ilgili beş temel hedefi vardı:
1- Orta Doğu’nun kontrolünü ele geçirmek.
2- İsrail’in güvenliğini garanti altına almak.
3- Zengin petrol ve doğalgaz kaynaklarının denetimini sağlamak.
4- Avrupa Birliği, Çin ve Japonya’yı bölgedeki ekonomik zenginliklerden uzak tutarak, rekabette öne geçmek.
5- Var olduğunu iddia ettiği “İslâmi terör”ü bitirmek...
 
Kısaca biz, bizim olmayan bu savaşı istemiyoruz. Savaş isteyenler, başta başbakan olmak üzere, savaş isteyen %21’i de yanına alıp, el koyacağı 4x4’lerden çok daha fazla insan alacak olan oğullarının gemiciklerine binerek, gidip o çok istedikleri kirli savaşta kendileri savaşsın. 
 
Kolay değil. İktidara geldiklerinden beri kötüledikleri, kötülenmesine seyirci kaldıkları, ders kitaplardan dahi çıkardıkları Mustafa Kemal, kendisine bahşedilmiş o payeyi, rahat koltuğunda değil, şirketçiklerinde-gemiciklerinde hiç değil, bizzat halkının en önünde, meydan muharebelerinde yer alarak, bugün emellerine taşeronluk ettikleri emperyalist ülkelere karşı savaşarak elde etmiştir. 
 
Dolayısıyla benim ya da hiçbirimizin çocuğunun hayatı Recep Tayyip Erdoğan ya da onun askerlik bile yapmayan oğlunun, başdanışmanı olarak her yere taşıdığı kızının hayatından daha az değerli değildir.
 
Onlar, makamlarında, gemilerinde, şirketlerinde keyif çatarken, bizim çocuklarımız ne için olduğunu bile bilmediği bu kirli savaşta çatır çatır ölecek, öyle mi? 
 
Biz kıt kanaat büyüttüğümüz çocuklarımızı, emperyalist çakalların paylaşım savaşında heder edilsin, telef edilsin diye büyütmedik. Savaşı çok isteyenler önden buyursun. Biz bu savaşı istemiyoruz. 
 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..