Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '13

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Tek maaş yetmeyince evde ek iş yapmak için arayışlar artıyor

Tek maaş yetmeyince evde ek iş yapmak için arayışlar artıyor
 

evlere ek iş


Günümüzde tek işle geçim gittikçe zorlaşır hale gelmiştir. Günümüz insanı var olan mesleklerinin getirdiği kazanç ile maddi bir yetinim yaşayamamaktadır. Bunun en büyük sebepleri arasında var olan nitelikli iş gücünün artması, işverenlerin az taleple çalışacak işçi tercih etmeleri ve buna istinaden çalışma ücretlerinin düşmesi vs yer almaktadır.

Geçmişe oranla konforlu bir yaşam sürdürme arzusunun artış göstermesi, konfor olanağının çeşitlilik-değişkenlik göstermesi, insanların yaşam standartlarını arttırmak istemeleri, var olan lüks yaşam olanaklarından daha fazla yararlanmak istemeleri ek işe olan ilgiyi artırmakta, akla yatkın hale getirmektedir. Bu ve benzeri sebepler insanların asli işleri dışında ikinci iş yani ek iş sistemine yöneltmektedir. Bu tarz işler literatürde yarım günlük iş olarak da geçmektedir.

 

Yarım günlük işler denildiğinde akla ilk gelenler genelde taksi şoförlüğü, garsonluk, barmenlik, pazarda ürün satımı, anketörlük, köşe yazarlığı, özel ders verme şeklindedir. Ekstrem yetenekler veya bilgi gerektirmeyen bu tarz çalışma hayatına yönelim devamlılık arz eden bir süreci kapsamamaktadır.

Bu iş olanaklarını ek iş olarak değerlendirenler 18.30 sonrası yani öz mesleklerinin mesai bitiminde devam etmektedirler. Bir diğer adlandırma şekli olan ‘part-time iş’ daha çok kullanılmaktadır. Part-time işlere başvurmak isteyen bireyler bunları gazetelerin iş ilanları bölümünden, çeşitli web sitelerinden, sokaklara ve işyerlerine asılan afişlerden bilgi sahibi olabilmektedirler.

Ek iş imkânları sayesinde insanlar bütçelerine katkı sağlamakta ve kaliteli bir yaşama sahip olabilmektedir. Her zaman başvurulabilecek, yorucu ve düzensiz bir hayat tarzını beraberinde getiren part time sistemi kendi içinde döngüsel olarak devam etmekte her an herkesin hayatına dahil olabilmektedir. Evde yapılabilecek olan ek işler hem rahatlık açısından hem de güven açısından önemlidir. Sadece internet kullanımını bilmeye ve boş zamanınızın olması yeterlidir.

Özellikle ev hanımları evlerinde boş kalan vakitlerini evde çalışarak evin bütçesine katkı sağlamak isterler, evlere ek iş sayfasını inceleyebilirler.

 
Toplam blog
: 15
: 2768
Kayıt tarihi
: 25.12.11
 
 

İş fikirleri hakkında makaleleri takip etmek ve paylaşmayı çok severim. Bilgisayar başında çok va..