Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Tek parti rejiminin rektörü Nevzat Tandoğan'ı arattı

Tek parti rejiminin rektörü Nevzat Tandoğan'ı arattı
 

gençleri susturan özgürlük karşıtı rektör ve gençliğin amansız direnişi.


AKPliler sürekli olarak CHP'ye bel altı vurabilmek adına tek parti dönemindeki uygulamaları dillerine dolamayı severler. Ancak bunu yapmalarının arkasında psikolojik bir gerçeklik yatmaktadır.

Psikoloji bilimi defalarca ortaya koymuştur ki; bir insan ırkçılık yaptığında ya da başkalarını suçladığında aslında; kendinde beğenmediği ve bilinçaltına ittiği kötü yönleri, karşı tarafa yaftalayarak yansıtır. İşte AKPliler de şu an aslında kendileri tek parti demokrasi anlayışını uygulamaya koymaya başladıklarında sürekli 60 yıl öncesine sığınma çabası içindeler.

Celal Bayar Üniversitesi rektörü ''Cumhuriyeti koruyacaksak, onu da ben korurum, size slogan attırmam'' diyerek ileri demokrasinin seviyesini ortaya koymuştur. Rahmetli Ankara Valisi Nevzat Tandoğan'ı bile bu davranışıyla geri planda bırakmıştır! Acaba o rektör Genç Siviller lehte slogan atmaya kalksalar gene aynı hassasiyeti gösterir miydi?

Yanıtı belli; elbetteki Genç Siviller adlı sözde gençlik yapılanmasına her şey serbest, ama iş Kemalist gençlerin slogan atabilmesi meselesine gelince onlara anarşist muamelesi yapılıveriyor. Genç Siviller eylem yapacağı zaman, polis etraflarını sarıyor, ancak polisin olay yerine gitmesindeki amaç, Genç Silikleri karşı müdahaleye karşı hükümet adına vip şekilde korumak.

Siz hiç ömrünüz boyunca biber gazına maruz kalan genç siviller gördünüz mü? Elbetteki göremezsiniz çünkü onlar dünyanın bir hükümet lehine slogan atan ilk üniversite gençlik yapılanması da ondan...

Evet, git gide Türkiye tek parti döneminin gerisinde bir demokrasi seviyesina doğru sürükleniyor. Öğrencilerini polise karşı korumakla yükümlü bir atama rektör, çıkıp da AKP'nin AK-törü gibi öğrencilerini basının önünde tehdit dahi edebiliyor.

 
Toplam blog
: 24
: 502
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

Ankara Üniversitesi siyasal bilgiler yüksek lisans öğrencisiyim. Ankaralıyım. Siyasete ilgiliyim. Ga..