Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '19

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Tek Seferde Kombine Estetikler

Kombine estetik olarak da bilinen estetik operasyonlar birden fazla estetik ameliyatın tek seferde yapılmasıdır. Bazı durumlarda estetik operasyonların tıbbi gereklilik nedeniyle birlikte yapılması gerekirken, bazı durumlarda da hastanın isteği üzerine, hekimin de uygun bulmasına  bağlı olarak  gerçekleştirilebilir. 
 
Ancak bu karar verilirken hastanın genel sağlık durumu mutlaka  göz önünde bulundurulur. Bu nedenle kombine estetik operasyonlar yapılmadan önce hastaya bazı tetkikler yapılması ve genel sağlık durumunun değerlendirilmesi  gerekir. 
 
Sigara kullanılması diğer ameliyatlarda olduğu gibi kombine estetik operasyonlarda da olumsuz etki yapan bir faktördür. Birlikte yapılan estetik operasyonlar sayesinde hasta tek bir iyileşme süreci geçirir, bu sayede iş hayatına ve sosyal hayatına daha çabuk dönebilir.
 
En Sık Tercih Edilen Kombine Operasyonlar
Kombine operasyonlarda genellikle birbirine yakın bölgeler tercih edilse de  böyle bir zorunluluk bulunmaz. Meme estetiği ve karın germe operasyonları, çene ve burun ameliyatları, yüz germe ve göz kapağı estetiği, karın estetiği ve popo kaldırma operasyonları günümüzde en çok tercih edilen kombine estetik operasyonlar arasında yer alıyor. 
 
Ameliyatsız estetik uygulamaları da kombine bir şekilde yapılabilir. Günümüzde ameliyatsız olarak yapılan kombine uygulamalar en çok yüz bölgesinde tercih edilir. Bu sayede tek bir seferde birden fazla şekil bozukluğu giderilebilir ve hedeflenen sonuçlara bir bütün olarak ulaşılabilir.
 
Kombine Operasyonların Avantajları
Kombine operasyonlar hastaya en çok zaman konusunda avantaj sağlar. Tek seferde yapılan birden fazla işlem tek bir iyileşme sürecini kapsar. Bu sayede hastalar günlük hayatlarından uzun süre uzak kalmaz. Operasyonların farklı zamanlarda yapılması yerine tek bir seferde yapılması ekstra bir risk getirmez. 
 
Anestezi gerektiren işlemler tek bir seferde gerçekleştirildiği için hastanın birden fazla anestezi almasının da önüne geçilir. Bunların dışında birlikte yapılan estetik operasyonların maliyetleri operasyonların ayrı ayrı yapılmasına göre daha düşüktür. Bütün bu avantajlarının yanında kombine estetik operayonlar tek bir seferde arzu edilen estetik sonuca mükemmel şekilde ulaşmayı mümkün kılar.
 
Prof. Dr. Şükrü Yazar
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..