Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '08

 
Kategori
Mizah
 

Tek taşsız kadın kalmasın kampanyasına destek...

Tek taşsız kadın kalmasın kampanyasına destek...
 


Efendim, “tek taşsız kadın kalmasın!” kampanyasından bahsediyorum. Göreceksiniz, bu kampanya binlerce yıllık insanlık tarihinin şu ana kadar yaşanmış en büyük sorunuyla mücadele savaşında önemli bir adımdır. Hangi sorun mu?

Sevgili okurlarım, özellikle 1980’li yıllarda Avrupa’da görülen “aman bie, ne evlenecem başıma belamı alacam” eğilimi gecikmeli de olsa, 2000’li yıllarda Türkiye’ye de sıçramıştır. Evet, insanlar evlenmiyor;evlenseler de, kadınlar çocuk yapmıyor. Araştırmalar gösteriyor ki, Avrupa’da doğum oranı yerlerde sürünüyor. Yüce Türk milletinin de nüfus artış hızı hızla düşmekte. Neden???

Yıllardır, kızlarımıza/erkeklerimize üniversiteler okuttuk. Yetmedi, master-doktora yaptırdık. O da yetmez, adam gibi bir işin yoksa sen bir hiçsin dedik. Tüm bunları toplayınca, kariyer için orda burada koşuşturan, aklında para ve işten başka bir şey olmayan, böylelikle birbirlerini fark edemeyen bir nesil yarattık. Toplu taşıma araçlarına gereken önemi vermeyince bu bihaberlik daha da arttı. Tüm sıkıntılardan arınıp çiftler çocuk yapmaya karar verdiklerinde ise çoktan biri menepoza girmiş oluyordu. Hala üretken olanlara da, TV'nin icadıyla birlikte asıl darbeyi vurduk.

Peki korkulan son nedir? Araştırmalar gösteriyor ki, 50 sene sonra ne Alman kalacak, ne Fransız, ne İngiliz. Kısa bir süre dünyaya Hindistan ve Çin hükmedecek, ama kaçınılmaz son yine de gelecek. Kendi neslini tüketen tek hayvan insan olacak. Korkunç!!! Evet, dünya en çok türe ve nüfusa sahip böceklere kalacak.

Tüm bu olacakları önceden gören ve yaptıkları pazar araştırmalarında, verdikleri tüm gazlara rağmen böceklere tek taş satamayacaklarını anlayan firma sahipleri, bu gidişe dur deme yolunda çok önemli bir adım atmış durumdalar. Biz de bu bu harekete destek veriyoruz ve“insanlarımızı nasıl evlendirebiliriz, nasıl çocuk doğum oranını arttırırız?” sorusuna rasyonel cevaplar arıyoruz. İşte ilk çözüm önerilerimiz:

    Toplu taşıma araçlarına gereken önem verilecek ve özellikle şehirlerarası yolculuklarda bir bayan-bir erkek şeklinde oturma düzenine azami özengösterilecek. Bu bağlamda, muavin kadrosu mahallenin yaşlı kadınlarından seçilecek. Şirketlerde işe alımlarda bekarlara öncelik verilecek ve departmanlar bir erkek bir kız şeklinde tekrar düzenlenecek, bu bekarların mesaiye kalmaları sağlanacak. Akşam saat 10’dan sonra TV yayınları otomatik olarak kesilecek. Acil olarak, “her mahalleye bir kadrolu çöpçatan” kampanyası başlatılacak. Semra kaynana tipliler acil olarak Çin’e sürülecek. (Biraz da onlar uğraşsın.) 30’una varıp hala evlenmemiş kadın/erkeklere veresiye mal verilmeyecek. Kredi kartlarına +2 faiz uygulanacak. İsveç ve İtalya gibi ülkelerle işbirliği yapılarak, uluslararası Exchange programları başlatılacak. İtalya'dan yakışıklı erkeklerin, İsveç'ten ise güzel kızların ülkeye girişinde vize uygulanmayacak. Fakir mahallelere dönemsel bedava viagra dağıtımı yapılacak. Sinema/tiyatro gibi sosyal alanlarda çiftli koltuk sistemine geçilecek, tek gelenler bilgisayar ortamında eşleşecek. TV’ler de “çocuk da yaparım, kariyer de” reklamlarına misilleme olarak, “yörelerimiz, türkülerimiz” programı desteklenecek.

Bizim aklımıza gelenler şimdilik bu kadar. Bizce hemen çalışmalara başlamalıyız. Yoksa kaçınılmaz son yakın.

 
Toplam blog
: 4
: 630
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Eğitim: Üniversite mezunu Mesleği: Pazarlama İlgi alanları: ilgi çekici herşey; sinema, fotoğraf, ma..