Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '13

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Tek tip Schengen Vizesi

Tek tip Schengen Vizesi
 

Tek Tip Schengen Vizesi


Tek Tip Schengen Vizesi Nedir?

Schengen bölgesine girmek ve burada kısa süreliğine (90 güne kadar) kalmak için gerekli olan  vize başvuru türlerinin belli başlı başlıklar altında toplanmasına verilen isimdir. Aşağıda bazı üst başlıkların örneklerini bulabilirsiniz;

  • Akraba veya arkadaş ziyareti
  • Turistik Ziyaret
  • Ticari Ziyaret
  • Bir konferansa katılmak
  • Transit geçiş
  • Eğitim
  • Kültürel etkinlik
  • Sportif etkinlik

Schengen vizesi ile schengen bölgesinde 6 ay içinde en fazla 90 gün kalış izni verir. Schengen anlaşmasına taraf olan ülkelerden herhangi birinden aldığınız schengen vizesi ile diğer Avrupa ülkelerine seyahat edebilirsiniz. Bazı özel izinle alınan vizelerde, vizeniz sadece vizeyi veren ülkede geçerli olabilir olacaktır.

Tek Tip Schengen Vizesi Hangi Ülkelerde Seyahat için geçerlidir?

Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre. Ayrıca Avrupa birliği üyesi olan ülkelere, ülkeye göre değişiklik göstermekle birlikte 5 – 15 gün arasında, giriş yapabilir ve ülkelerin izin verdiği süre kadar konaklayabilirsiniz.

Schengen Vizesi’ne Türkiye’den Başvuruda Bulunabilme Hakkına Kimler Sahiptir?

Türk vatandaşları ve Türkiye’de en az 3 ay oturum iznine sahip olan diğer ülke vatandaşları. Zorunlu durumlarda Türkiye’de ikamet etmeyen ülke vatandaşlarının vize başvuru gerekçelerini konsolosluklar sunması ve bu gerekçelerin konsolosluk tarafından kabul edilmesi durumunda vize başvurusunda bulunabilirler. Türkiye’de kaçak olarak ikamet etmeleri durumunda hiçbir gerekçe kabul edilmeyecektir.

Schengen Vizesi Başvurumu İnceleme ve Vize Başvuruma İlişkin Kararı Verme Yetkisi Kimdedir?

Tek tip schengen vize başvurusunu inceleyerek başvuruya ilişkin karar vermeye Schengen Bölgesi içinde yer alan Devletlerin konsolosluk makamları yetkilidir.

Hangi ülkenin Konsolosluğuna Schengen Vizesi için Başvuruda Bulunmalıyım?

Schengen vizesi başvuruları, seyahat edilecek ülkenin konsolosluğuna veya Büyükelçiliğine veya aracı kurumlar vasıtası ile yapılabilir.

Seyahatiniz sırasında ilk giriş yapılacak ülkenin konsolosluğuna, birkaç ülke ziyaret edilecek ise en uzun süre kalınacak ülkenin konsolosluğuna vize başvurusunda bulunulmalıdır. Açık olarak hiçbir ülke belirtmese de en doğru karar ilk giriş yapılacak ülkeden vize başvurusu yapılmasıdır. Özellikle Almanya, Hollanda, İtalya, Fransa ve Belçika vizenin muhakkak kendi ülkelerinin konsolosluğundan alınmasını istemektedirler. Aralarındaki anlaşma gereği açıkça ifade edemeseler de, sınır kapılarındaki kontrollerde başka ülkeden alınmış bir vize ile ülkelerine giriş yapmak isterseniz, vizenin hangi ülkeden alınmışsa o ülkeye giriş yapılıp yapılmadığını kontrol etmektedir. Herhangi bir sorunla karşılaşmamak için gerekli rezervasyonları ve seyahat planınızı pasaportunuzla birlikte ibraz etmenizi tavsiye ederiz.

 
Toplam blog
: 22
: 8918
Kayıt tarihi
: 12.10.12
 
 

Shengen Vizesi ve Malta Dil Okulları Eğitim Danışmanı ..