Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '10

 
Kategori
İnançlar
 

Tek ve kesin kaynak KUR'AN !

Tek ve kesin kaynak KUR'AN  !
 

Din sadece Allah'ındır. Kaynağı ise peygamberimizin tebliğ etmiş olduğu Kuran'dır.

Kuran sadece Araplar için indirilmiş bir kitap değildir. Ancak Kuran'ın orijinal dilinin Arapça olduğu bir gerçektir ama herkesin Arapça öğrenme imkanı veya zorunluluğu bulunmamaktadır.

Dillerin ve ırkların yaratıcısı Allah'tır. Arapçası iyi olan güvenilir bir araştırmacının Türkçe Kuran çevirisinden istifade edebilir. Önemli olan hangi dilde olursa olsun ayetleri okuyup anlamamızdır. Kuran’ın orijinal metni ortadadır.

Kur'an 'ı her okuyan anlayamaz diye birşey asla gerçek değildir.

Ancak açık bir gerçek vardır ki tüm vahiylerin temel hedefi mesajın iletilmesidir. Kuran bir dilde vahiy edilecekti bu Arapça olmuştur çünkü gönderildiği toplum Arapça konuşmakta ve anlamaktadır. Allah vahyini bundan önce de İbranice veya bizim vakıf olamadığımız bir dille göndermiştir. Önemli olan mesajın alınmasıdır hangi dille alındığı değil.

Allah'a yakarırken de kulun ne dediğinin farkında olması huzurunda teslimiyetinin bir ifadesi olarak namaz kılarken ayetler ile yüz yüze gelmesi gerekmektedir. Yoksa anlamadığı bir dili seslendirerek ibadet yapmak sadece kendisine emredilen bir vazifeyi manasından uzak bir şekilde yerine getirmekten ibaret kalır.

Kuran, İslam dininin geçerli olan tek kaynağıdır. Peygamberimiz de sadece Kur'an’a uymuş ve onu tebliğ ederek uygulamıştır.

Şayet bir kişi dininin gereklerini emir ve yasaklarını öğrenmek ve uygulamak ayrıca Yaratan’ının yüceliğini gereği gibi kavramak istiyorsa anladığı dilde Kuran okumalı ve Allah'ın mesajına şahit olmalıdır. Kuran okunmak için gönderilmiştir.

Manasının anlaşılması esastır. ..

Cumhuriyet kurulmadan önce Kur'an sadece arapça olarak bulunuyor ve sadece arapça bilen din adamları tarafından anlaşılabiliyordu. Onlar da halka anlatıyorlardı... !

Ancak maalesef insani duyguların ve hırsların esiri olmuş çoğu din adamları , Kur'an'a değişik anlamlar yüklemişler ve açıklamalarına kendi yorumlarını katmışlar, halkın çoğunluğunu yanıltmışlardır.

Mustafa Kemal Atatürk bu durumun farkında olduğundan ilk Kur'an mealinin hazırlatmıştır. Kendisini bu konuda da şükranla anıyoruz.

O günden bu güne gittikçe düzgünleşen daha açık ve anlaşılır birçok Kur'an meali bulunmaktadır.

Her müslümanın bunlardan birini okuyup anlaması kanımca şarttır.

Sevgimle...

Not: Devam edecek...

 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..