Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Tek yol terör

Eskişehir' de arkadaşlarının tutuklanmasını protesto eden öğrenciler ile polis arasında çıkan olaylarda 100 öğrenci gözaltına alındı.

Olaylardaki polisin tavrını görünce nedense şaşırmadım. Kız öğrencileri saçlarından çekiyorlar, dayağın biri bin para. PKK' nın yaptığı ve polise karşı her türlü saldırıyı içeren gösterilerde 100 kişinin göz altına alındığını hiç gördünüz mü?

Ama sıra gariban ve savunmasız öğrenciye gelince polis birden atmaca gibi göstericilerin üzerine saldırıyor.

Bu görüntüleri görünce özgürlüklerin ancak silahlı mücadele yoluyla elde edilebiliceği sonucuna bir kez daha ulaştım. PKK, silahlı mücade yaptığı için polis, göstericilere sert davranamıyor. Çünkü karşısındaki eli silahlı örgütün bu sert müdahalenin intikamını alacağını biliyor.

Eğer PKK silaha sarılmasaydı, Kürtler bu gün Kürtçeyi serbestçe konuşup, devlet alayhine en acımasız cümleleri edebilirler miydi? Edebilselerdi bile eşek sudan gelene kadar dövülmezler miydi?

Doğru olan, insanların şiddete sarılmamak kaydıyla fikirlerini özgürce ifade etmesidir. Ancak Türkiye' de ağzınızdan iktidar ya da diğer güç odakları hakkında çıkacak her kelime cop yemeniz için yeterlidir.

"Yök' e hayır!" diyen öğrencilerin yedikleri dayakların toplamı, PKK' ya açık destek veren, bayrak yırtan, molotof atan, dükkanların camlarını indiren PKK sempatizanlarının bin katıdır.

Böyle olunca, haklarınızı almak istiyorsanız terörden başka yol kalmadığı gerçeği ortaya çıkıyor.

 
Toplam blog
: 41
: 431
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

1968 doğumluyum. Üniversite mezunuyum.  ..