Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Tekaütler Takımı Sahada

Tekaütler Takımı Sahada
 

Tekaütler Takımı bizim oyuncular


Futbol sezonu başladı. En güzel açılış maçı İnebolu' da yaşandı. İnebolu Spor eski oyuncularından oluşan açılış maçı yapıldı. Eşimde oyuncuların içinde olduğu için maça gittim. Hayatımda gittiğim en güzel futbol maçı diyebilirim. Çok eğlenceliydi. Sahada tekaütler olunca tabi ki...

İki takım oyuncuları sahaya indiler. Kilolusu, zayıfı, uzunu, kısası. Hepsi dostluk için oradaydı biz seyirciler gibi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra dualarla ve kurban kesilişiyle saha açılışı yapıldı.

Oyuncuların saha seçimi yapıldı. Hakemin düdüğü çalmasıyla beraber maç ve eğlence başladı bizim için. Bizim kaleci bayağı babayiğit kaleyi kapladı garanti top kaleye girecek yer bulamaz dedikten sonra aman allahım kaleci ikinci topun gelmesiyle beraber yerde çim sahada kale direğinin dibinde yatıyor. Omuzu incinmiş, ama nazar değdi kalecimize.Yerine Müdür lakaplı İbrahim Abi alındı kaleye. Formasını giydi eldiveninin birini taktı ikinci eldiveni takmadan kalede bekliyor bağırıyoruz müdür gol yeme dillere düşersin diye. Ama nafile top geliyor tut müdür hadi müdür hopppp golllllll dakika bir gol bir rezil olduk.

Maç devam ediyor hava sıcak ve nemli oyuncuların çoğu idmansız yılların verdiği tembellik oturmuş üzerlerine ama yine de iyiler. Maç çok dikkatli bir şekilde devam ediyor. Top İnebolu Kaymakamı İlhan Karakoyun da bizim sahaya
ilerliyor ve topu aldık gidiyorlar Duru Park Havuzlu Bahçenin sahibi İnebolu Sevdalısı Hasan Duruda top ilerliyor.

Yaşının tam bilmiyorum ama 50 li yaşlarda olmalı. Karşı takımdan Hurda Ahmet lakaplı Ahmet Abi girdi devreye topu çalımlarla almaya ama onu sıyırdı ve genç birinin çelmelerine sıyıramadı yani Hasan Duru topu karşı takım oyuncusuna çaldırdı. Oyuncunun peşinde kovalama başladı o anda. Hani küçük çocukların topunun alıp kaçarlar ya o anda ver topumu ver topumu dercesine yaşanan kovalamacadan farkı yoktu. Koş Hasan Duru fırtına lakaplı genci tutabilecekmisin bakalım...

Karşı sahada genç oyuncular daha fazla adaletsizlik var demeye kalmadı ve 1 golde bizim takımdan geldi. Durum 1-1. Hasan Duru yalvarıyor beni alın oyundan yeter ölüyorum diye ve oyuncu değişikliği, Seloda düştü peşine ve sahadan kaçtı. Maç devam ediyor bizim takımın tekaütleri erken yıldılar.


Bu arada yere düşenler mi dersiniz yoksa canının kıymetinden gölgelerde topa bakanlar mı? Top ilerliyor bizim kaleye aman müdür iyi dur kenardan laf atanlar koş koş hazırcılar sizi diyenler mi eğlence tam hızıyla devam ediyor ve bir çığlık daha gollllll .Biz iki olduk. Herkes havalarda. Karşı takımın ne kadarda dostluk maçı olsa üzüldüğü belli oldu hızlandılar kaleye saldırılar başladı kaymakam 2 gol kaçırdı. Sıra doktorda arada fırtına gibi esiyor Serdar Abi ve tam kalecinin karşısında tek başına vurdu ve top kalecide yattı yerleri yumrukluyor.

İzlemekten o güzel anları kaçırmışım resimleyemedim. Karşı tekaütler atakta gol geliyor demeye kalmadı ve gol müdür yine gol yedi seneye kaleye almayın bunu. Toptan korkuyor galiba :)

Futbol tüm güzelliğiyle süre dursun hakem Feridun Hoca bitiş düdüğünü çalıyor. Düdüğün çalmasıyla beraber bizim tekaütler takımı kendini çim sahaya yerlere attı. Toplam 15-20 dakika süren 2-2 berabere dostluk maçı bitiyor.

90 dakika bazen uzaltmalarla dahada uzayan lig maçları ve futbolcular geliyor aklıma. Futbol çok zor bir spor kışın soğuğu, havanın sıcağı demeden 90 dakika o sahada oaradan oraya koşmak bayağı bir hüner istiyor.Allah hepsine
yardım etsin para kazanılıyor ama en zor yoldan öyle değil mi?

Ertesi gün İnebolu da dolaşırken oyuncuların çoğu zor yürüyor du. Ayakta durmakta zorlananlarda yok değildi.

İnebolu Sporun tekaüt oyuncuları sizden futbol geçmiş artık sadece seyirci olmak en iyisi dediğim de belki kızdılar bana. Ama haksız da değilim. Sabaha kadar ay of diye inleyen bir eş vardı yanımda Fanatik futbol ve Fenerbahçe hayranı. Darısı seneye işallah.
 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..