Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '10

 
Kategori
İzmir
 

Tekel işci çocuklarının gözleri oyuncaklarda, aklı, ana babalarındaydı...

Tekel işci çocuklarının gözleri oyuncaklarda, aklı, ana babalarındaydı...
 

Tekel İşçi çocukları İzmir'de, oyuncaklarla avundular.Ama, akılları, göremedikler ana babalarındaydı


Özlük hakları için Ankara’da 47 gündür eylem yapan TEKEL işçilerine geçtiğimiz günlerde destek veren Konak Belediyesi, işçi çocuklarını unutmadı. Haftalardır anne ve babasından ayrı olan çocuklar, keyifli bir gün geçirdiler. Geçtiğimiz günlerde açılan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni gezen çocuklar, ardından Madrid Sirki’nde Anne ve Babalarının hasretini unutarak arkadaşlarıyla beraber eğlenceli dakikalar yaşadılar. Böylelikle ebeveynleri bu kış kıyamette çile çekerlerken, çocuklarına sahip çıkılmasından duyacakları haz ile, hiç olmazsa ızdırapları biraz dinmiş oldu böylelikle. Fakat şu bir gerçekti ki; Tekel işçi çocuklarının gözleri oyuncaklarda, aklı, anababalarındaydı.

Çocukların yüzlerinde, bir buruk sevinç vardı. Avundular gerçi amma, ağlamakla ağlamamak arası bir burukluktu onlarınki. Daldı gözleri. Bir anne baba özlemleri vardı burunlarında tüten. Sık sık, ferahlamak istercesine derin nefes aldıkları görülüyordu. Sessizdiler. Olan bitenleri, zeki gözlerle sezinliyorlardı hep. Konak Belediyesinin bu psikolojik karşı taarruzu ile gönüllerdeki sızıların biraz olsa hafiflenmesi arzu edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde gönderilen kolilerle TEKEL işçilerine “çorbada tuz misali” destek olduklarını belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ekmekleri uğruna mücadele veren TEKEL işçilerinin çocuklarına yönelik düzenledikleri vurguladı. TEKEL işçilerinin yanı sıra ailelerinin de perişan durumda olduğunu ifade eden Tartan “TEKEL işçileri Ankara’da perişan olurken eşleri, çocukları da burada perişan durumda. Zaman zaman ailelerle karşılaşıyoruz; konuşuyoruz. Çok büyük bir kaygı, üzüntü içerisindeler. Sosyal rehabilitasyon anlamında çocuklarımızı gezdirdik, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde keyifli dakikalar geçirdiler. En azından çocuklarımızın karamsar, dışlanmış dünyalarında yeni bir umut penceresi açmaya çalıştık. Bunlar yapılması gereken şeyler. TEKEL işçilerini seviyoruz; umarım hükümetin pazartesi günü beklenen açıklamasından olumlu sonuç çıkar” dedi

Anne ya da babalarını uzun süredir görmediklerini söyleyen çocuklardan Oğulcan Gül, “Artık hükümet, babamlarla anlaşma yapsın. Eğer babam işten çıkarılırsa biz çok zor durumda kalacağız. Üstelik teklif ettikleri parayla biz nasıl geçiniriz. Artık babamın bizlere geri dönmesini istiyorum” dedi.

Büyüklerin işine akıl sır erdiremediklerini söyleyen Buse Kıyak isimli çocuk ise, “Buradan Başbakan’a sesleniyorum, bize verdikleri parayla kendisi geçinebilir mi acaba. Böyle düşünsün ve ailemize hak ettiği parayı versin. Biz buraya kafamızı dağıtmak için geldik ama aklımız hep onlarda” şeklinde konuştu.( Resimlerde işçi çocuklarının, oyun alanındaki muhtelif enstantaneleri)

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..