Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '10

 
Kategori
Haber
 

Tekel işçileri vazgeçmiyor!...

Tekel işçileri vazgeçmiyor!...
 

Ankara


Ankara tarihi bir güne daha tanıklık etti. Soğuğa aldırmayan Ankaralılar olabildiğince destek verdiler tekel işçilerinin direnişine.

Soğuktan uyuşmuş ellerime söz geçirebildiğim kadarı ile birçok fotoğraf çektim tanıklık etmek için. Daha sonra blog okurları ile paylaşacağım söz konusu fotoğrafları.

Kolej kavşağında buluşan emekçiler ve onlara destek veren Ankaralılar ben katıldığımda Ziya Gökalp caddesinde yürüyüşe çoktan başlamışlardı. Basının olağandışı ilgisi hemen dikkat çekiyordu.

12 Eylül sonrası Zonguldak maden işçilerinin eyleminden bu yana böylesi bir direnişe tanık olmadı Ankara. Kendini emeğin yanında sayan herkes büyük bir coşku ile destek verdi. Siyasi partiler, sivil toplum örgütleri sıfırın altındaki soğuğa aldırmadı.

Katılımcıların enerjisi bitmek bilmedi. Tekel işçilerinin alana gelmeye başlaması ile doruğa çıkan tepkiler görülmeye değerdi.

KESK, DİSK, Türk İş’in ve diğer sendikaların katılımı yoğundu. Memur Sen’in son anda katılımdan vazgeçmeleri tepki topladı.

Tekel işçilerinin 52 günlük direnişlerine rağmen kararlılıklarından bir şey kaybetmedikleri sloganlarından ve yüzlerine yansıyan enerjiden belli oluyordu.

Kesk Şubeler Platformu sözcüsü Yusuf Şenol, KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, DİSK/Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Remzi Çalışkan ve TTB Merkez Konseyi ikinci başkanı Dr. Feride Aksu Tanık kürsüden seslendi.

Tekel işçilerinden bazılarının aileleri de mitinge katılırken çocuklar da birer konuşma yaptı. Tekel işçileri yetin hakkı yiyor diyen hükümete seslenen çocuklar "Sizin çocuklarınız Amerika'da okurken ailemizi işsiz bırakıyorsunuz. Bizim üniversitede okumamızı neden istemiyorsunuz, neden engelliyorsunuz?" diye sordu.

Emekli-Sen üyesi bir grup, Tekel işçilerine destek amacıyla açlık grevi başlattı.

Necati TÜFEKCİ 04Şubat 2010 ANKARA

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..