Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1948 Isparta-Senirkent doğumluyum. Teknik Öğretmenim. Uzun yıllar öğretmenlik, idarecilik yaptım. Bakanlık merkez teşkilatında çeşitli görevlerde bulundum. Mesleki ve Teknik Öğretim ağırlıklı 20 ye yakın kitabım var. Halen Mesleki ve Teknik Eğitim Kültür ve Sanat Derneği (METED) Başkanıyım.

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
"Soğuk Savaş" "Tevhid-i Tedrisat"ı bozdu, sonrası belli...

Sayın Kesici, sanırım dersane öğretmeni olunca eğitimin her yönünü bildiğini sandın. Kanaatimce Atatürk'ün tanımladığı "Cumhuriyet Aydın"ı nedir onuda yanlış anladın. "TEVHİD-İ TEDRİSAT" Kanununun 4. maddesinide okumadın her halde... O 4. maddeyi ekliyeyimde okursanız faydalı olur. İlahiyat Fakültelerinin ve İmam Hatip Liselerinin dayandığı madde budur. Saygılarımla. Madde 4 - Maarif Vekaleti yüksek diniyat mütehassısları yetiştirilmek üzere Darülfünunda bir İlahiyat Fakültesi tesis ve imamet ve hitabet gibi hidematı diniyenin ifası vazifesiyle mükellef memurların yetişmesi için de aynı mektepler küşat edecektir.

07 Aralık 2012 21:26
12 yıllık zorunlu eğitim neye hizmet ediyor...

Yazınızı okudum. Mesleki ve Teknik Öğretim ile ilgili görüşlerinize katılmıyorum. Bir kere rakamlar nufus artışı dikkate alınarak değerlendirilir. 8 yıllık zorunlu eğitim elbetteki iyi olmuştur. ona kimsenin itirazı yok. Ama 28 Şubattan sonra meslek liseleri için üniversiteye girişteki engel meslek liselerine rağbeti azaltmıştır. Şöyleki 1998 de tüm lise öğrencilerinin %42 si meslek lisesine giderken bugün % 36 larda seyrediyor. Bizi İmam Hatip okullarına da meslek lise kabul edip rakam yükselterek, oran yükselterek kandırmasınlar. Dünyanın hiçbir yerinde dini okullar meslek lisesi sayılmaz. Bir başka konu 1998 den önce Çıraklık eğitimi gören öğrenci mevcudu 300.000 nin üzerinde idi bugün 200.000 civarındadır. Sanayici eleman bulamıyor. Çünkü eğitim gören yok. Özetle şunu diyorum. Temel eğitim 12 yıl tamam içi iyi doldurulmalı. Aksi halde başkaları doldurur ülke zarar görür. Bir kere İMAM HATİP ile MESLEK LİSELERİ birbirinden ayrılmalı ve sorunları ayrı ayrı düşünülmeli.Saygılarımla.

25 Şubat 2012 14:04
Eğitimde 4+4+4 taktiği...

1+4+4+4=13 şeklindeki eğitim olumlu bir adım. Çünkü Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ileri Avrupa ülkeleri böyle uguluyor. Anlaşılmayan konu şu İmam-Hatip ile Meslek Liselerini birbirine karıştırmak.Bunların sorunları ayrı ayrıdır. Ayrı düşünmek gerekir. 1960 darbesinden sonra Sanat Enstitülerinin yani meslek liselerinin orta kısmı kapandı. Kimse ses çıkarmadı. Şimdi İmam-Hatim deyip yatıyoruz. İmam-Hatip deyip kalkıyoruz. Ne olur 200.000 İmam Hatipli için iki milyon meslek liseliyi yakmayalım. Saygılarımla

24 Şubat 2012 17:04
 
Toplam blog
: 27
: 2227
Kayıt tarihi
: 30.09.09