Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Uçak yüksek mühendisiyim. Evli ve 2 çocuk sahibiyim. Okumayı, yazmayı, gezmeyi, görmeyi, yeni şeyler öğrenmeyi, yeni insanlar tanımayı seviyorum. Adanalı'yım. Rakı-şalgam severim.

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Yeni Türkçe sözcükler ve yeni tümcelerimiz...

Tarımla ilgili sözcüklerin çoğu Türkçe. Çünkü, insanımız onu kendisi üretmiş. Oysa, bilim ve teknoloji ülkemizde üretilmediğinden ilgili adları yapancılardan ya doğrudan alıyoruz, ya da devşiriyoruz. TDK'nın öncelikli olarak yapması gereken ise zaten yerleşmiş sözcükleri değil, henüz yerleşme aşamasında olanlara acil çözüm bulmaktır bana göre... Mortgage, blog, showroom, workshop vs. gibi. Saygılar.

15 Aralık 2008 18:00
Dayak yediğiniz hocalara saygı duyuyor musunuz?

Yıl 1970. İlkokul birinci sınıftayız. Ve daha okulun ilk günleri. Nedenini bilemeyeceğim (büyük olasılıkla stres veya korkudandır) bir kız öğrenci derste altına çiş yapmıştı. Yerde ıslaklık olduğunu gören bizim öğretmen (!) ise bu durumda ne yaptı tahmin edin bakalım. Bizleri, yani bütün sınıfı bu kızcağızın başına topladı ve hepimizden onun yüzüne tükürmemizi istedi. Ben hala bu olayı unutamam. Eminim o kız hiç unutmamıştır. Benim eşim de öğretmen, babam da. Ailemde onlarca öğretmen var. Bütün öğretmenlerin öğretmenler günün yürekten kutlarım. Ancak, her meslekte olduğu gibi öğretmenler arasında da bu asil göreve yakışmayanlar var. Saygılarımla.

24 Kasım 2007 21:31
Otomotiv ve demiryolları

Çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden ve otomotiv sanayinin merkezi olan Bursa'dan hala demiryolu geçirilmemiş olması affedilir şey değil. Bu tür yatırımlar bir an önce gerçekleştirilmelidir.

10 Nisan 2007 23:50
 
Toplam blog
: 29
: 3606
Kayıt tarihi
: 22.02.07