Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '16

 
Kategori
Teknoloji
 

TeknoConsole

Dijital pazarlama ne ola ki ?

Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile beraber çok alışkanlığımız değişti. Bunlardan biri alışveriş. “İnternet elimin altında niye markete gidip salatalığımı kendim seçeyim?” , “Aaa ayakkabı çok güzel ayrıca indirim de var, hemen almalıyım. Eee ayağına olmazsa? Nasıl olsa kargo bedava gönderirim” diyor herkes, haklılar. “Sen ak kaşık mısın? “ dediğini biliyorum. Hayır değilim.

Dijital yaşam diye bir şey var artık. Nasıl olmasın teknoloji çağındayız. E haliyle bunu fark eden şirketler bütçelerinin büyük bir kısmını bunu ayırmaya başladılar. Ne de olsa Türkiye’de 29 milyon internet kullanıcısı var ve bu sayı giderek artıyor.

Peki ne bu dijital pazarlama? Bu sektörde nasıl başarılı oluruz?
TV, gazete, radyo, dergi gibi geleneksel medyadan çoooook uzak bir yöntem bu dijital pazarlama. Markanızı internet, mobil ve diğer interaktif yöntemlerle tanıtma diyebiliriz kısaca.
Dijital pazarlama dört ana bölümden oluşuyor.

· Elde et (müşteriyi çek)

· Kazan (onlara mal sat)

· Ölç (Ne kazandığına bak)

· Sahip çık-Büyüt (Müşterileri elinde tut ve portföyünü geliştir)

Esnaflığın internetteki hali diyorlar bu işe; çok doğru. Sadece ne içersiniz sorusu olmuyor. Dijital pazarlama günümüz de büyük yer kaplamaktadır. Olumlu yönlerini de es geçmemek lazım tabi ki. DijitalPazarlama çalışmaları daha az maliyetle daha çok kişiye ulaşmamızı sağlar. Dijital Pazarlama çalışmaları kolay analiz edilir. Dijital pazarlama çalışmaları esnektir.

 

 

 

 

 

  

 
Toplam blog
: 5
: 117
Kayıt tarihi
: 26.11.13
 
 

Blogger, teknoloji sever. ..