Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Borsa Mühendisi Serdar Şimşek

http://blog.milliyet.com.tr/borsamuhendisi

29 Mart '19

 
Kategori
Teknoloji
 

Teknoloji - İnternet Bağımlılığı

Değerli Milliyet Okuyucuları;

Gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza her gün yeni bir yenilik ve kolaylık girdiği muhakkak. Ancak teknolojinin içine gömülerek, dünyadan kopmak da ayrı bir problem haline gelmiş durumda. Özellikle de çocuklarımız bu konuda bazen aşırıya kaçabiliyorlar. Burada en önemli sorun ise kişilerin bunu kabul etmemesi durumu. Bakın uzmanlar teknoloji bağımlısı olmayı nasıl tanımlıyorlar? Siz de kendiniz için aynı soruları sorun lütfen:

Bir 5 dakika internete, sosyal medyaya girip bakayım diyerek en az 1 saat çıkamayan, sohbet ortamlarında internette fazla takılmıyorum diye kendini avutan, uzun süre bilgisayar tablet vb. cihazlar nedeniyle fiziksel olarak sorunlar yaşayan, yüz yüze konuşma yerine, telefondan yazışarak ya da telefondan konuşarak, görüşerek iletişim kurmayı yeğleyen, sırf televizyon, tablet, telefon, bilgisayar uğruna arkadaşları ile buluşmayan, derslerini boşlayan, hatta işini bile savsaklayan, elinizden bu cihazlar alındığında boşluğa düştüğünü düşünen, uyku saati olmasına rağmen hala bırakmakta zorlanan...

İşte bunlardan biri bile sizde var ise siz bir internet ya da teknoloji bağımlısısınız. Hepsi var ise zaten mutlaka bir uzmana başvurmanız gerekmekte.

Peki teknoloji bağımlısı bir kişiyi bekleyen tehlikeler neler gelin bir de onlara bakalım :

*Gözlerin yanması, boyun ağrısı, elde uyuşukluk gibi fiziksel şikayetler

*Yemek yememe ya da öğünleri geçiştirme, zamanı idare edememe gibi sosyal problemler

*Aktivite ve sosyal yaşama gereken önemi vermemek ve dolayısı ile aile, arkadaş ve iş ortamlarında sorunlar yaşamak

*İnternet arkadaşlarının gerçek arkadaşlarının önüne geçmesi

Peki tüm bunların önüne geçmek için neler yapabiliriz derseniz, öncelikle internet ve teknoloji ile ilgili kullanım saatlerinizde değişikliğe gidin. Gerekirse haftalık ve aylık kullanım çizelgeleri oluşturup bu kurallara uyun! Özellikle çocuklarınıza bu kuralları anlatın ve uygulayın. Örneğin hafta içi hiç tablet ve telefon vermeyin, sadece haftasonu ve 3 saat verin. Eğer çok ciddi bir durum sözkonusu ise destek almaktan çekinmeyin, terapi seanslarına katılım sağlayın.Sevdiğiniz ve yapmak istediğiniz faaliyetleri bir yere yazın ve uygulamak için plan yapın. Özellikle başta spor olmak üzere dikkatinizi ve zamanınızı farklı noktalara yoğunlaştıracak etkinlikler peşinde koşun.

Teknolojinin faydalarını zararları ile yok etmeyelim. Sevdiklerinizle daha çok zaman paylaşın.

Paylaşım ve yorumlarınız için teşekkürler.

Herkese teknoloji dolu günler dilerim.

 

 
Toplam blog
: 98
: 237
Kayıt tarihi
: 18.08.10
 
 

Herkese selamlar, Ben Serdar Şimşek. İzmir Ödemiş doğumlu olup, Elektronik mühendisi, işletme Lisan..