Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '10

 
Kategori
Teknoloji
 

Teknoloji en çok cep telefonlarına yaradı

Teknoloji kelimesi aklımıza ilk olarak bilgi işlem, savunma sanayi ve telekomünikasyon sektörünü getiriyor. Bu üç sektör de teknoloji odaklı en hızlı değişimi gösteriyor. Tüketici teknolojiden vazgeçemez duruma geldi. Telekomünikasyon sektöründe gözle görülür çok büyük değişimler var. Cep Telefonları hayatımıza girdi, kablolu telefonlar yavaş yavaş evlerimizden çıkmakta ve ilerleyen zamanlarda hayatımızdan da çıkacak. İnsanlar kıyafet değiştirir gibi cep telefonu değiştiriyorlar. Piyasalara belirli ve kısa aralıklarla yeni ürünler sunuluyor. Tüketici tarafında özellik ve görüntü açısında cazip olan bu ürünler eldeki mevcut ürünlerin değiştirilmesi zorunluluğunu ortaya koyuyor. Bu tip bir tüketici alışkanlığı gelir durumuna da bağlı gibi görünse de, insanlar bir çok zorunlu ihtiyaçlarından vazgeçerek tüketime yöneliyorlar. 

En basit bir örnek verilirse, çalışan bir kişi günümüz koşullarında ve zaman zaman gel gitler yaşayan ekonomiden etkilenen şirketinden maaşını almakta zorlanıyor. Kriz nedeniyle maaşlarda %30 oranında indirimler yapılıyor. Fakat zorunlu ihtiyaç olmasa da, maaşını bir cep telefonuna vermekten çekinmiyor. Üstelik elindeki cihaz bütün ihtiyaçlarını görmesine rağmen, evde eşinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılaması gerekirken sırf yeni teknolojinin nimetlerinden faydalanmak uğruna tüketime yöneliyor. 

Teknoloji hayatımızı ihtiyaç doğrultusunda kolaylaştırır. İhtiyaç yoksa, tüketim de olmamalıdır. İhtiyaç geri planda kalmakta ve işin boyutu farklı yöne kaymaktadır.(Örnek: gösteriş, keyif almak v.b.) 

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..