Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '18

 
Kategori
Teknoloji
 

Teknoloji Güçtür

Bildiğiniz üzere gün geçtikçe teknoloji hızla gelişiyor. Telefonlarımız bizlerle konuşur hale geldi.Teknolojik cihaz satan mağazaların birinde yeni çıkan ürünleri incelerken elimde sanki uzayın derinliklerinden gelen mucizeleri tutuyor gibiydim. Aynı şekilde bazı marketlerde bildiğiniz üzere kendimizin ödeme işlemini gerçekleştirdiği kasalar var. Robot kasa yardımıyla hızlıca ödememizi yapıyor ve çıkıyoruz. Tüm bu gelişmelerle teknolojiye aşık biri haline geldim.  Fakat sürekli olarak teknolojinin bu gelişiminin bazı insanları korkuttuğuna, sevindirmediğine, zorladığına dair geri dönüşler alıyordum ve bu konular üzerine yazmam gerektiğini düşündüm.

Akıntıya Kendinizi Bırakın:

Anlaşılan o ki, teknolojinin gelişmesi, işlerin internet ortamında yapılır hale gelmesi, robotlar ile olan temaslar bazılarımızı zorluyor. Çevremizdekilerle ışık hızında iletişime geçmemiz ve ışık hızında sorulan sorulara cevaplar beklememiz ve beklediğimizi alamamak ilişki sorunlarını ortaya çıkarabiliyor. Bunlar aslında anlaşılabilir şeyler. Fakat tavsiyem, akıntıya karşı gelmeye çalışmaktansa kendinizi bırakmanız. Tüm bunlarla mücadele etmek yanlış bir tutum. Kabul edip hayatımıza devam etmeli ve teknolojinin getirdiği gücü hissetmeliyiz. Gerekirse teknolojinin yeniliklerini takip edebileceğimiz derslere katılmalıyız. İlişkiler konusuna gelince mavi tikler ve son görülmeler yüzünden ahlak ve dürüstlük muhakemeleri yapmak anlaşılabilir bir şey olsa da, biraz esnek davranmamız gerektiği aşikar. Aksi takdirde çağımızın sorunlarını kişisel sorunlarımız haline getirip oldukça mutsuzlaşırız. 

Sanal Dünyada İlk Düğün Gerçekleşti Bile:

Priscilla Olivia Wadsworth ve Mark Daniel Gebbia sanal dünyada tanışan, yakınlaşan ve evlenen ilk avatar çift. Kendileri gibi avatar arkadaşları ile birlikte Red Room adlı sanal gerçeklik platformunda deyim yerindeyse 'dillere destan' bir düğün yaptılar.

Şaka bir yana gerçekten çok şekerlerdi.

Burada En Büyük Korkumuz, Her Şeyin Kolaylaşması Olabilir mi?

Fiziksel olarak gitmediğimiz mekanları deneyimlemek, belki de hayatımız boyunca yüz yüze gelemeyeceğimiz insanlarla anlamlı ilişkiler kurabilmek, tüm sınırların ortadan kalkması, arkadaşlarımızın nerede, kiminle, ne yapıyor sorularına kendilerinin yaptıkları paylaşımlar ile cevap alabiliyor olmamız; işte tüm bunlar teknolojinin getirdiği imkanlar. Bu gittikçe artacaktır ve ben heyecanla bekliyorum. Kabul edin etmeyin, devir değişiyor, tıpkı eski zamanlardaki evrimleşme dönemi gibi. Ve bilin bakalım evrimleşemeyenlere ne oldu?

Psikolog/Yazar Seray Küçük

Online Psikolojik Danışmanlık: 05522682410

https://www.instagram.com/seraykucukkk/

https://psikologseraykucuk.weebly.com/

 

 
Toplam blog
: 37
: 62
Kayıt tarihi
: 25.10.18
 
 

Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunuyum. Üniversite 3. sınıfta psikolojinin en temel konusu..