Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '08

 
Kategori
Teknoloji
 

Teknoloji iki yüzü keskin bıçak!

Teknoloji iki yüzü keskin bıçak!
 

Robotlar mı yönetecek?


Bilim ve teknikte dünya kamuoyuna iletildiğinden çok daha fazla ilerlemeler kaydedildiğine inanıyorum.Yapay DNA üretildikten sonraki aşamaların çok daha kolay aşılması mümkündür. ABD Venter endüstrisi bilim adamları yapay canlı üretmenin üç aşaması olduğundan ve 2 . aşamanın tamamlandığından söz etmişler. Bence 3. aşamanın da tamamlanmış olma ihtimali yüksek.

Genetik mühendisliğinde bu ilerlemelerin kaydedileceği biliniyordu ancak bizim asıl üzerinde durmamız gereken konu bu bilgilerin ne şekilde kullanılacağıdır. Araştırmaların büyük bir bölümü ABD'de ya da ABD dışında ABD kontrolünde yapılıyor. Bu, ben de ciddi şüpheler uyandırıyor. Gelişmelere sevinemiyorum.

Bunun sebebi kuşkusuz ABD'nin teknolojiyi geçmişte insanlık faydasından çok, ekonomik hedeflerine ulaşabilmek amacıyla silah endüstrisinde kullanmış olmasıdır..

K. Kore, Vietnam ve (Hiroşima) Japonya'nın başına gelenleri unutmamak lazım. ABD savaş ortamında teknolojiyi ve bilimi insanları öldürmek için kullanabiliyor.

Irak'ta olanlardan söz etmeye bile gerek yok! Durum ortada!

Oysa bu gelişmeler tıp alanında da kullanılıyor. ABD bütün bu gelişmeleri dünya insanlarının faydası amacıyla sağlık sektöründe kullanmış olsa, harika şeyler yaşanır. Bu bilimsel gelişmeler ABD'de sağlık sektöründe de kullanılıyor muhakkak, ancak sınırlı sayıda insanın hizmetine sunulabiliyor.

Yer yüzünde teknolojik gelişmeler hep savaş dönemlerinde hız kazanmıştır. Bu bizlere insanların yaşatmak değil ancak öldürmek amacıyla neler başarabileceğini gösteriyor.

Ben anarşist bakış açısıyla "insanoğlu doğadan ne kadar uzaklaşırsa o kadar mutsuz olur" tezini savunuyorum. Bütün bu bilimsel gelişmeler yanlış ellerde kullanılıyor ve doğaya zarar veriyor. Zaten doğadan iyice uzaklaşmış insanlığın bu bilimsel gelişmelerden fayda sağlayacağına inanmıyorum.

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..