Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '16

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Teknoloji işsizliği yarattı ama çalışanların da işi kolaylaştı

Teknoloji işsizliği yarattı ama çalışanların da işi kolaylaştı
 

Teknoloji olmasaydı yine çalışacaktınız; ama bakalım bu gün yaptığınız işi aynı kolaylıkla yapabilecek miydiniz?

Çalışmak önemli tamam da rahat çalışmak önemli değil mi? Tamamen beden gücüne dayalı zor işler, ağır yükler, kir pas içinde, rezillik, yaptığın işten zevk almazsın, çalışmaktan nefret edersin… Şimdi makine, kolaylık sağlayan araç gereç yöntem… Bunun değerini ancak o gün de bu gün de çalışan bilir.

Teknolojinin işsizliği yaratması beklenen durum… Hatta ben yüzyıllar sonra her şeyi makinelerle yapacağımızı, insanlara yapmak için iş kalmayacağını düşünüyorum.

Teknoloji işimizi elimizden alıyor, teknoloji olmasın, her şeyi biz yapalım, eskiden daha iyiydi gibi düşünen var mı bilmiyorum ama bugün bir işi olup da çalışanlar teknoloji rahatlığını görüyorlar. Teknolojinin karmaşıklık yarattığını ve işleri daha çok arttırdığını düşünenler ise teknolojiyi kullanmayı bilmeyenler.

Eskiden deyim yerindeyse sırtımızda taş taşıyorduk, şimdi yaptığımız iş daha lüks. Hem daha fazla değişik tür ve kalitede ürün elde edilebildiği için işveren de tüketici de memnun.

Yani işte teknoloji bizi işsiz bırakıyor (bence Türkiye’deki yaklaşık %11 olan işsizliğin %5’i bu nedenledir) ama çalışan milyonların da işi kolaylaştı, keyifli hale geldi. Elbette işsizlik daha önemli; ama yani ne yapsanız bu olacak zaten.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..