Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '21

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Teknoloji ne yaptın bize?

Çağımızda yeni "Kahramanlar" var. Onlar internet kahramanları, ahkam kesiyor, kendince kimin doğru kimin yanlış yaptığına dair kararlar veriyor. Yetmiyor, sosyal medyada ona buna hakaretler yağdırıyor, ayar veriyor. Ona göre en doğru bilen, en zeki olan en akıllı olan kendisi... Hobisi, sosyal medyada birilerini linç edenlere en yüksek tonda destek vermek. Üretmiyor, çalışmıyor, çaba göstermiyor ya annesinin ya da babasının sırtında bir yük. En iyi bildiği şey saldırmak.

Teknolojik yenilikler elbette büyük kolaylıklar sağlıyor ancak biz onun efendisi olduğumuz sürece... Öyle hayatlar var ki, o teknolojiyi değil, teknoloji onu kullanıyor. Elinden telefon düşmüyor, eşiyle, çocuklarıyla zaman geçirmekten vazgeçmiş, işine de gereken önemi vermiyor. Hem tableti hem telefonu aynı anda kullananlar var.

Gelelim teknolojinin diğer kolaylıklarına... Öyle insanlar tanıyorum ki mümkün olsa arabasını evin salonuna park edecek. "Asansör isterim merdiven çıkmam." diyenler hiç de az değil.

Bir okurum "Zihnim karmakarışık." diyor. Hareket etmezsen, yürümezsen, yemek yapmazsan, dostlarına ayıracak zamanın olmazsa elbette kafan karışık olur sevgili okurum. Bence git en yakın parka... Doğanın akışına bir bak... Sükûnet içindeki huzuru gör. Al eline bir çam kozalağını, kapat gözlerini ve sana ne anlattığını dinle...

Teknoloji ne yaptın bize

 

 
Toplam blog
: 924
: 4123
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

CENGİZ HORTOĞLU Cengiz Hortoğlu Gaziantep'te doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest a..