Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '07

     
    Kategori
    Gündelik Yaşam
     

    Teknoloji özgürlüğümüzü istiyor!!!….

    Geeeeeeeeeellllllll vatandaş geeeeeeeeeeelllllll. . . . . . . . . !!!!

    Acaba bir daha duyacak mıyız bu ilkelce bağırışları yanıbaşımızda?

    Ne kadar nostaljik geliyor kulağa değil mi? . . . . . . Galiba sonsuza kadar da geçmişte kalacak bu gidişle! Bağıracağına çek resimlerini. . . koy internete. . . . çağı geldi de geçtiği bir dönemde… Özgürlüğümü ver bana. . . . Seçmekte. . . . karar vermekte. . . . özgür olayım…. Sen çekil aradan… daha fazla ağırlık yapmadan….

    Nasıl olsa teknoloji hepimizin elinde…. . Oyuncaklar niyetine. . . . .

    Ticaret yapmak ne kadar da degisiyor farkediyor muyuz? Insanlar da öyle…Özgür olmak ugruna uzaklasiyoruz birbirimize…. . seve seve…

    Meger teknoloji özgürlük demekmis…Teknoloji yanlizlik da mi demek?

    Yanliz mi birakiliyoruz teknoloji ugruna? Özgürlük elimizde mi acaba? Gerçekten de özgür müyüz? Eski yöntem ticaret yok oldu olacakken, insan insani gormeden daha mi özgür hissediyor kendini? Aliş-veriş yaparken tezgahtarin yanimiza yapişmasina tahammul bile edemez oluverdik birdenbire. Her yerde, her seyde ozgur olamadigimizi dusunup, bireysel zevkler edinmeye calistik. Birey, bireyle iliski yerine kendiyle iliski icinde olmaya calisti. . . Kendi kendine yetmek onemli oluverdi. . . . Ozgur olmak istedik hep… elimizde siki siki tuttugumuz cep telefonumuzla. . . yikatmak için bile içinden çikamadigimiz arabamizla. . . . dizimizin dibinden ayiramadigimiz bilgisayarimizla cok da özgür hissettik kendimizi…. onlarla mi, onlarsiz mi daha özgürdük acaba? Onlarsiz bir geçmişi yok mu saydik yoksa?

    Insan, insanla rekabet etmeyi ne zaman unuttu? … Insan, insani görmeyi ne zaman hatirlayacak acaba? …. Insanla insanin arasindan teknoloji yani özgürlük çikiverince mi? . Simdilerde insan, insansiz yapabiliyor ama teknolojisiz yapamiyor galiba…. ama bu sadece simdilik böyle bence…. .

    Teknoloji insanla doyuma ulasmayi bir gün bitirmek zorunda kalacak. . . . Teknoloji kendini tekrarlamaya baslayinca olacak bu… yenilik bile eski kalinca…fark yaratamayinca, gelecek o gün…. Rekabet getirecek herseyi dengeye… Insani unutan insani, insana yakinlastiracak… Arz talebi aşarken… fark teknolojide fark edilemez oluverince…. Gecenlerde farkettigim olay çok ilginç…. Yine ortaköyden gecerken…. Rock House Cafe'nin yanindaki, buyukce kapali mekan… yeni sahipleri ile yenilenmiş yine…. o mekanin 1 senede en az 5 kere yeni bir adla ve yeni umutlarla ticaret hayatina atildigina şahit oldum. Yeni sahipleri iskenderci lokantasi yapivermişler orayi şimdi… bilmem kacinci umudu yikarak yenilenmis içi…. . dişi. . . . kocaman da bir tabela asmişlar dişariya. . . "bedava otoparkimiz vardir" diye. . . . . ortakoy'un ortasinda bedava otoparkli, hem de makul fiyatli bir lokanta. . . . . ne dusunuyordur acaba sahibi. . . . bir turlu tutunamayan yerde fark yaratmak icin ne yapmali. . . denenmeyen bedava park yeri mi kaldi? her türlü teknoloji denendi mi? Internetten satiş? Aloyemek? Sepet sepet yemek? Bedava kapiya teslim ve son ödün de bu mu? Düşük maliyetli teknoloji, rekabet yolunda yolda mi kaldi acaba? Bedava otopark saglamak hem de ortaköy’ün ortasinda… gerçekten fark yaratabilir, hem de teknolojiyi kullanmadan…ama teknolojinin kullanilmasi para etmedi mi acaba? Fark mi yaratamadi? … Son koz olarak mi bu bedava? …. . Karlar azalsin ama tutunmali bir yerlerden …. . teknolojiye…. yeni fikirlere açik olmak…. maliyeti de dusunerek…hizmette insana ne gerek…. peki nereye kadar ? ya yine de tutmazsa. . . kapanip . . . baskasi mi gecmeli…. Farki insanla yaratmayi hatirlayincaya kadar bitmez zannedilen arayişlar… fark yaratmasi istenilen özgür teknolojiye de her zaman başvurmali… bedava otopark da sun… internetten ismarlanan yemekleri bedava getir, götür… yeter ki insani katma…. tuslara konustur, insan yerine…

    herseyi dene …. . taa ki yeni bile farketmediginde… herseyi patronlar denediginde…. daha da uzaklastirdiginda insani insandan…. . daha da özgür kildiginda onlari….

    Hatirlayacaklar insana tam karşisindaki insanin yaratabildigini farki….

    Teknolojinin kafesini delebildiginde gerçek özgürlük….

    Giderek farklilasma istegi büyüdügünde. . . . . Insanin insana gulumsemesinin hatirlanmasi ile insanin farki tekrar ortaya çiktiginda…. . teknoloji kafesini açmak zorunda kalacak…. Insan, insani hatirlayacak…. ve fiyatlar birbirine yaklastikca, hizmet farkliligi işin içine daha da girdiginde. . . ve de sonunda benzer teknolojiler benzer hizmetler yaratabildiginde. . . . internet sayfalari çevirilmez olacak… ayni oluverecek patronlar. . . . farki yine insan yaratacak sonunda. . . . ve de eski gunlere donecek herkes…. . tek tek. . . .

    arkamizdan bagiran esnaflara. . . . .

    önümüzde söylenen nakaratlara…. .

    insan girecek yine devreye. . . musterisinin yuzunu gormek isteyecek patronlar…. cikiverecekler tekrar internetin derinliklerinden. . . . .

    bir gun bir ses duyulacak tam Zara'nin önünde . . . .

    geeellllll vatandas geeeeeeeeellllllll. . . . . . . kimse sasirmayacak belki de…

    vedat cavli

     
    Toplam blog
    : 1
    : 450
    Kayıt tarihi
    : 18.01.07
     
     

    03 /02 /1974 Istanbul doğumluyum. Şişli Terakki Lisesinde ilkokulu, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesin..