Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '17

 
Kategori
Dünya Şehirleri
 

Teknoloji Var Suç Yok Tristan da Cunha Adası

Teknoloji Var Suç Yok Tristan da Cunha Adası
 

Atlantik Okyanusunun ortasında yer alan ve en yakın yerleşim yeri olan Ümit Burnu’na uzaklığı 2414 km. olan Tristan da Cunha, Genel olarak kayadan oluştuğundan fiziksel coğrafi koşullar sebebiyle bir havaalanı yapımına uygun olmayan adaya senenin sadece 60 günü deniz üzerinden yolculuklar düzenleniyor.

İçerisinde bulundurduğu ortalama nüfus 300 diye biliniyor, bu adada bulunan halk genellikle tarım işleriyle meşgul.

Adada 300 kişi yaşamasının yanı sıra 300-500 arasında hayvan bulunmakta bu hayvanlar sığır ve koyunlardan oluşuyor. Sessiz, sakin ve bir o kadar da güzel olan bu adada ise ulaşım tam bir ızdırap çünkü burada havaalanı bulunmamakta. Dış dünyayla ticaretlerini Güney Amerikadan yılda sadece 8 defa gelen gemiyle gerçekleştirmekteler.

2015 senesinde ada yetkilileri, adada yaşayan 23 genç ve çocuğa eğitim verecek macera seven öğretmenler aradıklarını duyurmuştu.

Tristan da Cunha adasında tabii ki de internet ve televizyon istasyonları bulunmakta. Konum olarak ne kadar bizlere uzak olsa da teknoloji sayesinde bir tık ötemizdeler. Adada okul, postane, pub, kafe, restoran, müze bulunmakta. En güzel özelliği ise adada suç oranının sıfır olması.

 
Toplam blog
: 8
: 296
Kayıt tarihi
: 20.07.17
 
 

30 Mart 1998 Adana doğumludur. İstanbul, Bursa, Adana, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Edirne, Çana..