Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '20

 
Kategori
Siyaset
 

TEKNOLOJİ VE YANILTILAN İNSAN

Yeni dünyada otomasyon sayesinde hemen her şey anlık olarak görülebilirken, küçücük para hareketleri dahi anlık olarak izlenebilirken, bazı grup ya da oluşumların hiçbir şey üretmeden para toplaması, yolsuzluk yapması ancak göz yumulması şartıyla geçerli olabilir. Eğer para bankalar üzerinden transfer ediliyorsa ki günümüzde neredeyse hiçbir şirket nakit ödeme yapmıyor, yapamıyor; bu durumda bankacılık sistemi kullanılarak yolsuzluk yapılmasının zor olması lazım diye düşünülebilir. Öyle olmalıdır.

Tosuncuk, tüysüz Mehmet paşa olayını düşünün, bu sadece kamuoyunun önüne çıkmış biri, ya diğerleri halen benzer sistemleri kullanmaya devam ediyorlar. Kendini asker olarak tanıtan sahtekârlar, polis olarak tanıtan dolandırıcılar, savcı veya hoca olarak tanıtan sahtekârlar günden güne insanları dolandırmaya devam ediyorlar. Kimileri parayı kişilerden nakit olarak isterken, başka bir kısmı banka üzerinden havale sistemi ile daha profesyonel olanlar da hesapları boşaltarak bunu yapıyorlar. Maddi gelirlerini arttırmak, çalışmadan daha fazla kazanmak, dünyadaki zevklerin doruk noktasında yaşamak olarak tarif edilebilecek bu tatmin olması imkânsız nefislerinin kurbanı yaptıkları insanları, sıradan insanları tehdit etmeye devam ediyorlar. Öyle ki bazı yapılar onlarca yıl bu işi hem de legal biçimde yapmaya, televizyon kanalları açıp milletle, milletin diniyle, örfüyle dalga geçmeye devam ediyor ve haklarındaki iddialar kendilerine sorulunca milletle alay edercesine ifadeler vermeye devam ediyor, kendi liderlerini korumak için twitter dâhil her mecrada bir anda milyonlarca mesaj atarak sözüm ona suçsuz liderlerine haksız yere baskı yapıldığını dile getirmekte sakınca görmüyorlar.

Bizler 90’lı yıllarda üniversite öğrencisiyken bu kahramanlardan bazılarının kitapları Kızılay’da merkezi noktalarda bedava dağıtılıyordu. En iyi ihtimalle yıl 93 olsa aradan neredeyse yirmi beş yıl geçtikten sonra binlerce insanın hayatını karartan bu ve bunun gibi nice hareketi analiz etmek istihbarat örgütleri için çocuk oyuncağı olsa da bu örgütler biz sıradan insanların bilemeyeceği sebeplerle ortamı ve sıradan insanın zihin dünyasını kirleterek yaşayabiliyorlar.

Genelde gerçek yüzü olmayan twitter veya facebook hesapları kullanılarak yapılan bu tip saldırıları hemen her grup sanki iyi bir şey yapıyormuş gibi kullanıyor ve para karşılığında olmayan kişilerin sözde o kişilermiş gibi mesaj atmaları ve kamuoyunda sahte gündem oluşturmaları, zaman zaman sıradan insanların da farklı düşünmesine ya da yanılmasına neden olabiliyor. Mevzu kandırma olunca, insanı bir şekilde kandırıyorlar. Burada insanın eğitiminin ne olduğunun bir önemi yok; hatırlayın, televizyonlardan insanlara akıllar veren nice profesörler, ağır ceza avukatları zaman zaman başbakanlar dahi dolandırıcıların etkisinde kalıyor, Mevcut düzende herkes her türlü enformasyon türünü kendine avantaj sağlayacaksa kendince kendine hak gördüğünden olsa gerek bir temizlenme hareketinin içine top yekûn girmiyor, giremiyor.

Teknolojinin akıllı yazılımların sahteyi orijinalinden salisesinde ayırdığı, ayırabileceği düşünülebilir. Ya da istenirse sıradan insanın korkuları hayalleri girilen bir makine, yazılım ya da yapay zekâ insanları en yakınlarından daha fazla tanıma kabiliyetini kazanmışken, insanı bilinçlendirmek mi yoksa daha kolay yönetmek mi ya da daha da kötüsü sömürmek mi buna kimin karar verdiği bilinmiyor.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..