Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '18

 
Kategori
Teknoloji
 

Teknoloji Yazıları – 1 / Gelişmişliğin Sihirli Kapısı: Orta Öğretimde Teknoloji Eğitimi

Teknoloji Yazıları – 1 / Gelişmişliğin Sihirli Kapısı: Orta Öğretimde Teknoloji Eğitimi
 

Koca koca ekonomi, hukuk, siyaset kitapları, yüzbinlerce makale ve diğerleri..Her biri kendi başına bir ekol, literatür, ne derseniz deyin..17.Yüzyıl sonlarında gelişmeye başlayan teknolojinin türevleri veya başka bir deyişle sonuçlarıdır.

  Birinci Sanayi Devriminden, son zamanlarda ivme kazanan Endüstri 4.0, Dördüncü Sanayi Devrimine kadar günümüzdeki dünya uygarlığını teşkil eden her şeyde, teknolojinin başka bir arayüzünü görürüz.

Teknoloji ayrıca doğumundan ölümüne kadar insanoğlunun her saniyesine egemen durumdadır. Hastanelerde sağlık teknolojilerinin kucağında gözünü açmakta, elektrikli ev eşyalarından, her türlü elektronik ürünlere kadar bir sürü teknoloji arayüzü arasında büyümekte, teknolojinin araç ve gereçleriyle dolaşarak yaşlanmakta ve nihayetinde de teknolojik araçlardan biriyle son yolculuğunu yapıp, kabrinde teknolojiyi geride bırakmaktadır.Belki günün birinde yıpranıp işe yaramaz hale gelen organlarının yerine takılacak yapay organlarla çok daha uzun yaşayabilen bir teknolojik varlık haline gelebilecektir. İlgili resim 

   İşte teknolojinin bu kadar önemli olmasına rağmen, orta öğretim kurumlarımızda hâlâ temel bilimleri konu alan fen dersleriyle yetinilip, teknolojiye çok az girilmekte, liseyi bitiren gençlerimiz teknolojiyi akıllı cep telefonlarından ibaret saymaktadır.

İlgili resim 

    Bu durumda da üniversiteye girişte yanlış meslek seçiminden, orta öğretimde edindiği dar ufuklu düşünmeyi yüksek öğrenimde de sürdürerek, devlet katında maaşlı bir iş arayan, ileri teknoloji, Ar-Ge, inovasyon, teknolojik gelişme gibi kavramlarından bihaber nesiller; ülkemizin orta gelir tuzağında debelenip durmasında “Büyük katkı” yapmaktadırlar.

    Gelişmiş batı ve Pasifik Havzası’nın çoktan STEM eğitimiyle- Buradaki “T” Technology’dir- büyük mesafeler aldığı teknoloji ağırlıklı eğitime bir an önce geçmek zorundayız.

    Bu dönüşümün nasıl olabileceğini sonraki yazılarımızda ele alacağız.

  

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..