Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '09

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Teknolojik anahtarlar

Teknolojik anahtarlar
 

Bu yaz eşimle birlikte tatilimizi bir tek yerde geçirmeyelim diye kararlaştırdık. Bu şekilde tatil belki biraz yorucu oluyor ama kısa sürede değişik yerleri görebilmenin sanırım en iyi yolu bu.

Daha önceden kabaca planladığımız yolu izleyerek bir tatil yöresine geldik kalacağımız oteldeki odamıza çıktık.

Elimize tutuşturulan kartı kapıdaki yuvasına yerleştirdik fakat kapıyı açamadık. Herhalde ters taktık diyerek diğer yüzünü denedik.. Olmadı alt kısmı üste getirerek denedik... Olmadı bunu ters yüzde deneyelim dedik yine başaramadık. Otelin danışmasına indik kapıyı açamıyoruz deyince ilgili kişi geldi kartı yuvasına taktı, çıkardı kapı açıldı. İki gün kaldığımız bu otelde öğrendik ki kapıyı açmak için kart yuvasında bırakılmayacakmış.

Oradan ayrılıp yol güzergahımız üzerindeki diğer bir yöreye geldiğimizde nasılsa anahtar dolayısıyla bir sorun yaşamayacağımız için kendimize güvenerek yardım istemedik ve oda kapısına dayandık kendimizden gayet emin olarak kartı yuvasına yerleştirdik ve çektik ama kapı açılmadı biz acaba bunun açma yöntemi nasıldır diye elimizdeki kartla kapı üzerinde inceleme yaparken bir ses duyduk kapı koluna asılınca açıldığını görüp sevinçle içeri girdik. Bir kapı açma yöntemi daha öğrenmiştik; sadece gösterecektik.

Gezimiz oldukça verimli geçiyordu hem gezip görüyorduk hemde öğreniyorduk. Kapılar konusundada yılmadığımız için büyük bir cesaretle gezmeye ve değişik otellerde kalmaya devam ettik. Meğerse kapı açma öğrenimimiz bitmemiş açmasını öğrenmemiz gereken daha çok kapı varmış, eve dönerken kaldığımız son otelin kapısını daha önce öğrendiğimiz yöntemlerle açacağımızı düşünmüştük ama nafile çünkü kapının üzerinde elimizdeki kartı gösterecek yada yerleştirecek hiçbir yer yok kapı bize, biz ona bakarken kapının yanındaki duvarda elektrik düğmesine benzer ışıklı bir yer gözümüze ilişti. Kartla bu bölümde yaptığımız deneyler sonucunda başarılı olduk ve odaya girebildik.

Yorgun bir günün sonunda kendinizi yatağa atmak için sabırsızlandığınız bir anda kapıyı açamamak çok tatsız oluyor ama buna rağmen tatil ve gezmek çok güzel.
 
Toplam blog
: 23
: 685
Kayıt tarihi
: 27.10.06
 
 

Evli, üç çocukluyum. Hukuk mezunuyum. Kitap okumak müzik dinlemek ve yapabildiğim kadar el sanatları..