Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '17

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

Teknolojinin geleceği iyi mi kötü mü?

Teknolojinin geleceği iyi mi kötü mü?
 

Teknolojinin geleceği iyi mi?


Robot savaşları
Kulağa pek hoş gelmese de insanlığın teknolojiye ve elektroniğe katkıları robotların hayatımızın içine girmesine müsade etmiş oldu. Dolayısıyla robotlar tarafından istila edilecek bölgeler, hatta robotları ile savaşan ülkeler olacak. Ki bu söylediğimizin bir kısmı gerçek oldu bile. Robot savaşları gösteri amaçlı yapılıyor. Hatta devasa robotların savaşacağı, film de gördüğümüz sahneyi aratmayacak.
 
İnsansız araçlar
İnsansız araçlar, uçaklar ve daha fazlası: Google, Tesla, Apple, Bmw gibi çok önemli isimler ve teknoloji liderleri etkin olarak insan ihtiyacı olmadan seyahatlere ve ulaşımlara imkan sağlayacak teknolojiler üzerinde çalışıyor. Yakın bir gelecekte bizleri sürücüsüz araçların mevcut olduğu trafik ve hava seyahatleri bekliyor.
 
Drone
Drone yardımıyla hava seyahati: Teknolojinin geleceği noktasında belki de en dikkat çeken gelişmelerden olan dronelar, kargo taşımacılığı, yangın söndürme, arama ve kurtarma faaliyetleri gibi bir çok alanda zaten çalışıyorlar. Ancak önümüzdeki yıllar içerisinde kişilerin kendi drone araçları yardımıyla seyahatetmeleri mümkün olacak.
 
Akıllı ev
Akıllı ev sistemleri: Tam anlamıyla olmasa da teknolojinin geleceği çoktan akıllı ev sistemlerine ve onların araçlarına yönelmiş durumda. Ancak ilerleyen zamanlarda bizleri standart akıllı anlayışımızdan farklı bir nitelik bekliyor. Sizin alışkanlıklarınızı, kaç derece su ile duş aldığınızı ve evinizi ısıttığınız, işten kaçta çıkıp eve döndüğünüzü siz ona söylemeden kontrol eden ve davranan teknolojide evler… Çöplerinizi otomatik geri dönüşüme yollayan, evinizdeki ürünler bitince sizin yerinize daha önce kullandığınız miktarlarda siparişler verebilen evler.
 
Toplam blog
: 2
: 134
Kayıt tarihi
: 21.08.17
 
 

Konya'da yaşıyorum. Öğrenciyim. İnternet ve sosyal medya hakkında kendimi geliştirmekteyim. Sürek..