Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '19

 
Kategori
Teknolojinin Geleceği
 

Teknolojinin İnsanlardaki Yeri

TEKNOLOJİ NEDİR?

               Teknoloji sözlükte -bir alanda gücü ve bilgiyi biriktirme, iletme gibi amaçlarla oluşturulan uygulama bilgisidir. Günlük hayatta ise insanların yaptığı iş ve olaylar için kullandıkları hayatlarına olumlu veya olumsuz şekilde etki eden her şeydir.

 

TEKNOLOJİNİN İNSAN HAYATINDAKİ ROLÜ

               Teknolojinin insan hayatındaki rolü günümüzde oldukça büyüktür. İnsanlar günlük hayatlarında yaptığı işleri kolaylaştırmak adına birçok teknolojik yönteme başvurmaktadırlar. Bunların başında cep telefonları, bilgisayarlar, tabletler gibi teknolojik aletler gelmektedir. Teknolojinin insan hayatına etkisi ise iki ayrı şekilde incelenebilir. Teknolojinin insan hayatına olumlu etkilerinden bir tane örnek vermek gerekirse  insanlar arasındaki mesafeleri kaldırarak sesli, görüntülü iletişim kurmak yoluyla insanların birbirleri ile her zaman iletişim halinde olmasını sağlar fakat bunun yanında insanlar arasındaki iletişimi düşürmek gibi bir olumsuz yönü vardır. Günümüzde insanların ellerinden düşmeyen cep telefonları yüzünden insanlar bir arada oldukları anlarda bile sohbet etmek yerine cep telefonlarına kilitlenmektedirler. Bu durum teknolojinin insan hayatını olumlu veya olumsuz etkileyebileceğinin bir göstergesidir.


TEKNOLOJİ AMAÇ MIDIR ARAÇ MI?

               Teknoloji bir amaç değil araçtır. Teknolojinin günlük hayatımıza girmesi ile birlikte insanlar teknolojinin bir amaç uğruna kullanıldığı hissine kapılmaktadırlar ancak teknoloji bir amaç değil günlük yaşantımızda gerçekleştirdiğimiz eylemlerde bize kolaylık sağlayan araçlardır. Uluslararası Dijital Öğrenme Danışmanı David Miller; ''Öğretmenlerin derslerinde teknolojiyi öğrenmeyi destekleyen bir araç olarak kullanmasının önemini vurgulayarak teknolojinin bir araç olduğu niteliğindeki sözleri dikkat çekmektedir.

 

TEKNOLOJİNİN İNSAN HAYATINA ETKİSİNİN NEDENLERİ

               Teknolojinin insan hayatına etkisinin nedenlerinin başında günlük yaşantımızda yaptığımız iş ve olayları kolaylaştırmakta teknolojinin büyük bir etkisinin olduğu gerçeğidir. Bunun yanında sanayi, ekonomi, inşaat gibi sektörlerde iş olanaklarını üst düzey seviyelere çıkarmakta ve iş hayatındaki rolü ile insan hayatına etkisinin büyük olduğunu söyleyebiliriz. Şüphesiz ki insanoğlu Dünya'ya geldiği günden beri her zaman bir arayışın içinde olmuştur. Yıllar içerisinde insanoğlu hayatını kolaylaştırabilecek icatlar yapmışlardır. Eskiden hayal bile edilemeyen olayların günümüzde artık erişebileceğimiz seviyeye geldiğini görmek insanoğlunun sınırlarının ne derece geniş olduğunu bizlere göstermektedir. Gelecekte teknoloji insan hayatının merkezine yerleşerek hayallerimize ulaşmamızda önemli bir rol alacaktır.

 
Toplam blog
: 13
: 13009
Kayıt tarihi
: 09.04.18
 
 

1998 Adana, Ceyhan'da doğan Hüseyin Gümet, satranç kafasını sosyal medyaya yansıtmaya başlayınca ..