Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '17

 
Kategori
Teknoloji
 

Teknolojinin İş Dünyasına Etkileri

Küreselleşen dünyada teknoloji çok önemli bir boyutta yer almaktadır. Teknoloji ile toplumdaki bireyler kişisel yaşamlarına kolaylaştırarak iç dünyalarında kaybolurlar. Her saniye gelişen teknoloji hayatı birçok yönden etkilemektedir. Özellikle iş dünyasında günlük faaliyetleri büyük bir oranda kolaylaştırmaktadır. İşveren, işçi ilişkileri değişerek farklı bir konuma ulaşmıştır. Klasik iş mantığı ortadan kalkmıştır.

Teknoloji ile Yeni İş Algısı

İş dünyasıher zaman rekabet içinde piyasaları takip ederek hareket eder. Daha fazla ürün ortaya koymak için ise zamandan tasarruf yapmak gerekir. Teknolojiyi sağlıklı kullanan kurumlar her zaman kazanan olmuştur. Günümüzde işlerin büyük bir oranı dijital ortamda hareket etmektedir. Yapılan bir iş başka şehirdeki kuruma elden teslim edilmesi yerine artık bir e posta ile saniyeler içinde gönderilmektedir. Artık bilgisayarlarda 3, 4 boyutlu çalışmalar, çizimler yapılmaktadır. Yapılan iş sonucunu analiz ederek hataları belirten yazılımlar ile iş dünyası yanlışlarını hemen belirleyerek hızlı bir şekilde önlem alıp çalışanlar ile geri beslemesini yapmaktadır.

Teknoloji ve İşçi-İşveren İlişkisi

Standart bir iş merkezinde çalışanlar ve patron olur. Teknolojiyi aktif kullanan bu şirkette patron bütün çalışanların verilerini kişisel bilgisayarından takip etmektedir. Bu takip ile beraber aktif çalışan ve kaytaran elamanı tespit edip şirketin pozisyonu için değerlendirmektedir. Bunu bilen çalışan ise hata yapmamak ve tespit edilmemek için yapması gereken şekilde çalışmaktadır. Bu noktada hem patron hem de çalışanlar memnun kalmaktadır çünkü ikisi arasında doğru orantı vardır. Her iki tarafta birbirini olumlu ve olumsuz yönden etkileyebilirler. Akıllı telefonlar ile de iş merkezindeki her gelişmeden anında haberdar olmaktadırlar. Telefon uygulamaları ile aynı anda birçok kişiye ulaşarak gelişen durumlardan haberdar edebilirler. Teknoloji olumlu kullanıldığı takdirde her zaman pozitif yönde hareket eder.

 
Toplam blog
: 5
: 436
Kayıt tarihi
: 13.09.17
 
 

1993 İstanbul doğumluyum. Teknoloji ve bilim alanlarında makaleler yazmaktayım. ..

 
 
 
 
 
Toplam blog
: 5
: 436
Kayıt tarihi
: 13.09.17
 
 

1993 İstanbul doğumluyum. Teknoloji ve bilim alanlarında makaleler yazmaktayım. ..