Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '19

 
Kategori
Teknoloji
 

Teknolojinin Önemi

Şirketler Açısından Teknolojinin Önemi

            Geçmişte bir lüks olan teknoloji günümüzde hayatımızın her alanında yer alan başlıca dinamiklerden birisi haline gelmiştir. Hem kişisel hem de sosyal açıdan her alanda yararlandığımız teknoloji her geçen gün ilerlemekte ve yepyeni fikirler ve ürünler olarak karşımız çıkmaktadır. Özellikle endüstri 4,0 a geçmeye hazırlandığımız şu günlerde robot üretimi ve robot işçiler son derece ilgi çeken ve revaçta olan konulardan birisidir. Şirketler açısından çok önemli  bir yere sahip olan teknoloji şirketleri rakiplerine göre öne  çıkaran en önemli faktörlerden birisidir.

            En ileri teknolojiyi kullanan şirketler zamandan, emekten, iş gücünden ve maliyetlerden kullanmayanlara göre çok daha fazla tasarruf etmektedir. Günümüzde teknoloji, işletmelerin olmazsa olmazıdır. Teknolojiye önem veren ve teknolojiye yatırım yapan şirketler hem büyüme hızında hem de karlılıkta rakiplerine karşı fark yaratmaktadır.

Şirketlerin Teknolojiye Yaklaşımları

           Klasik yönetim anlayışının yerini alan modern yaklaşımlar sayesinde şirketlerin teknolojiye bakış açıları farklılaşmış ve verdikleri önem artmıştır. Teknolojiye yatırım yapmanın pahalı ve gereksiz olarak değerlendirildiği geçmiş  dönemlere kıyasla günümüzde teknolojiye yatırım yapmak, iş süreçlerinde teknolojiyi kullanma bir gereklilik haline gelmiştir.

            Devletin getirdiği düzenlemeler de bunu destekler yöndedir. Bu sebeplerle günümüzde gerek 2-3 çalışanlı en küçük şirket, gerekse büyük şirketler teknolojik yatırımlara hem sıcak bakmakta hem de sağladığı faydalar sebebiyle her geçen gün teknolojilerini yenilemeye gayret etmektedirler.

Teknolojinin Şirketlere Sağladığı Faydalar Nelerdir?

            Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi teknolojinin şirketlere sağladığı faydaların başında zamandan, emekten ve iş gücünden tasarruf gelmektedir. Bunların yanı sıra enerji,  ham madde ve sarf malzemesi kullanımında da büyük ölçüde tasarruf sağlayan teknolojinin kullanım alanı ve koşullara  bağlı olarak bazı maliyetleri tamamen ortadan kaldırması bile söz konusudur.

            İşletmelerin faaliyet alanları ne olursa olsun teknolojiyi kullanan işletmeler kullanmayan işletmelere göre hem daha hızlı büyümekte hem de maliyetlerini minimize etmektedirler. Teknolojinin en yaygın olarak  kullanıldığı sektörlerin başında üretim endüstrisi, bankacılık, hızlı tüketim, perakende, enerji, otomotiv, beyaz eşya, eğitim gibi sektörler yer almakta ve teknolojilerini ger geçen gün biraz daha yukarı taşımak için birbirleriyle yarışmaktadırlar.

 

 
Toplam blog
: 13
: 13009
Kayıt tarihi
: 09.04.18
 
 

1998 Adana, Ceyhan'da doğan Hüseyin Gümet, satranç kafasını sosyal medyaya yansıtmaya başlayınca ..