Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '16

 
Kategori
Sosyoloji
 

Teknolojinin robotlaştırdığı Japonların aşk ve ilişki konusunda tükeniş sendromuna girdiği doğru mu?

Teknolojinin robotlaştırdığı Japonların aşk ve ilişki konusunda tükeniş sendromuna girdiği doğru mu?
 

Bu sadece ortalıkta dolaşan söylenti ya da hani Japonlar kendilerini pek fazla teknolojiye kaptırmışlar ya öyle olabilir diye tahmin. Söylenti de olsa dikkate almak lazım çünkü olabilirliği yüksek. Yani ortada bir şey olmasa bile düşünmek lazım.

Teknoloji insanları robotlaştırır ya da hani aşırı özgürlük nedeniyle cinsellikte tükeniş sendromu yaşanabilir. Japon gençlerin ki teknoloji nedeniyle robotlaşma. Aşırı özgürlük de önemli bir neden. Her şeyi görüyor biliyorsun, niye merak edesin ki… Bizim ülkemizde böyle şey olmaz çünkü bizde bırakın aşırı özgürlüğü cinsellik Âdem’i cennetten kovduran yasak elma.

Bilemiyorum tabi oradaki durum ne boyutta, aşk ve cinsellik konularının gençler arasında fazla ilgi çekmediği, gençlerin kendilerini tamamen başka şeylere verdiği konuşuluyor.

Aslında tükeniş sendromunun üçüncü bir şekli daha var; mesela bizim gibi cinselliğin yasak olduğu ülkelerde. Hani yasak ya görmeye görmeye yokluğuna alışıyorsunuz. Türkiye’de erkek yüzü görmeden ölen kadın var. Anlayın artık. Tabii ki bu biraz da insanların cehaletinden. Düşünün ki ülkemizde cinsellik görmeden yaşamak normal.

Geri kalmış ülkelerde durum bu iken ileri ülkelerdeki sorunlar gördüğünüz gibi tamamen farklı. Kim bilir belki de bize öyle geliyor; aslında cinsellik o kadar üzerinde durulması gerekli bir şey değil. Yine de bilim ve teknolojinin zevklerimizi öldürdüğü (ya da değişime yol açtığı) doğru gibi.

Japonya gibi ülkelerde değişen hayatın insanları daha fazla mutlu ettiğinden emin değiliz. Aptallık ne kadar zevk verirse versin insanı mutlu etmez. Kim bilir belki de bu basit zevkler ileri akılda insanlara saçma geliyor. Yani Japonların teknolojide neler neler yaptıklarını duyuyoruz. Belki de bir robot sevgili daha çok ilgilerini çekiyor.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..