Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '13

     
    Kategori
    Teknolojinin Geleceği
     

    Teknolojiye dair bir kaç bilgi

    Teknolojik bir kaç bilgi desek yeri var gelecek desek gideri var aslında. Konuların sıranalışı beş sene içersinde teknolojinin birden gündem oluşturacak bir hal alması ve hayatımızda ki fayda ve zararları nelerdir. Gibi konulardan söz ediyoruz.

    En başta seneler önce teknolojiye bilgisayarlara birer canavarmış gibi uzak duran kullanmayı pek sevmeyen bir millet olarak. Seneler sonra bu kadar ileri gitmemiz. Bazı yönleri ile cok iyi bazı yönleri ile ise bizi kötü etkileyecektir.Hayatımızı her anlamda kolaylaştıran teknoloji önce evlerimize girmiş daha sonra ise cebimize girecek kadar ufalmış bir vaziyettedir. Ta ki hergün yeni bir gelişme ile level atlayan cihazların piyasaya cıkması ve yeni markaların pazara girerek rekabet ortamı oluşturması, bununla beraber yeniliklere bakış açımızın değişmesine katkıda bulunmuştur.

    Kısa bir örnek vermek gerekirse 4-5 sene önce modem özelliği olan bir telefonu kullanıcıların çoğu kullanmaz iken sadece bir ikon olarak telefonlarında bulundururken şimdi bunların hepsini ezbere bilir bir hale geldik. Birbirimize her ortamda internet erişimi sağlayan bu özellik ile hayatımız çok daha kolaylaşmış ve pratikleşmiştir.

    Zarar olarak ise kullanımı hala öğrenemeyen ve öğrenmek için çaba harcamayan insaların sadece bu cihazların dış yapısı ve fiyatı için hava atmak amacıyla almaları ve pazarda gereksiz bir kalabalık oldukları bir gerçektir.

    Bu sektörde olan biri olarak tavsiyem şudur ki ; Varsa ihtiyaç düşünme maddiyat, yoksa ihtiyaç bırak sen evde yat..

     
    Toplam blog
    : 1
    : 86
    Kayıt tarihi
    : 18.01.13
     
     

    Az bilirkişi-Teknolojik açıdan destekçi- Teknik olarak ileri dereceli- Aöf'ü okuyarak bitirememiş..