Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '21

 
Kategori
Magazin
 

Tekrar Tatlıses

On yıldır televizyonda ne bir dizi izliyor ne de Habertürk CNNturk NTV ve TRT2-TRTmüzik dışında bir kanal izliyordum iki ay öncesine kadar.

İbrahim Tatlıses tekrar ekrana döndükten sonra STAR kanalını izlemeye başladım.

1984 yılında Kadiköy Halk Eğitim Merkezinde kısa süre müzik eğitimi almaktayken tesadüfen film çekimi için salunumuza geldiğinde ilk defa yakından görme fırsatım olmuş ve fotoğraf çekilmiştik Tatlıses ile.

Severim beğenirim Tatlıses'i. Mağarada dünyaya gelmiş ve büyümüş, okuma yazmayı bile askerlik döneminde öğrenmiş, 'Ayağında Kundura' türküsüyle adını duyurmaya başladıktan sonra adım adım sadece müzik kulvarında değil bir çok yatırımlarla ilerleyerek zirvedeki yerini korumaya çalışırken maalesef on yıl önce bir televizyon kanalında canlı yayın programını bitirdikten sonra pusu kurularak suikast sonucu yaralanmış ve deyim yerindeyse ölümden dönmüştür.

Suikastı düzenleyen kişi yargı tarafından tutuklanarak gereken ceza ile cezalandırılmıştır.

Müzik piyasası bildiğimiz gördüğümüz renkli karelerden oluşan alandan ibaret değildir sadece. Dünya müzik piyasalarının ekseninde de yer almakta olan müzik piyasasının dünyada ve ülkemizdeki bir başka yönü de rant üzerindeki geçekleridir.

Barış Akarsu ve Kıvırcık Ali'nin trafik kaza sonucu hayatlarını kaybettiğini biliyoruz ama kazaya sebebiyet veren durumlardan haberimiz yok. Her iki sanatçı hem üreten hem de müzik piyasasında önemli yere sahiplerdi. Aynı şekilde İbrahim Erkal'ın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiğine inancım tam değildir. Erkal'ın beste üretimi ve yorumlarıyla ayrıcalığını müzikten biraz olsun anlayan birisi ileriye dönük çok şeylere imza atacağını öngrebilirdi.

Tatlıses'e dönersek, başarılarının önünü kesmek için kim bilir kaç koldan kaç kişi tarafından gizli düşmanlık yoluyla suikast noktasına getirilmiştir. Tatlıses elbetteki taşın ve taşların nereden geldiğini çok iyi biliyordur.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..