Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '16

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları ve nedenleri

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları ve nedenleri
 

tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları


İleri laboratuar teknikler, artmış embryoloji tecrübelerimiz, ideal COH protokollerine rağmen tekrarlayan implantasyon başarısızlığı (RİF) ART hastalarının önemli bir çoğunluğunda oluşmakta ve klinisyenleri zor durumda bırakmaktadır.
 
Tekrarlayan IVF başarısızlığı; morfolojik olarak iyi embriyoların normal uterusa transferi sonucunda başarılı bir implantasyon ve gebelik sağlayamama durumudur. Maternal yaş, zayıf endometrial reseptivite, sub-optimal embriyo transfer tekniği, genetik faktörler ve pıhtılaşma bozuklukları nedenler arasında sayılabilir.
 
Kötü endometrial reseptivite, uterin kavite faktörü, endometrial kalınlık, immunolojik faktörler, KOH protokolü ve endometriozis ile yakın ilişkilidir.
 
Endometriozis infertilitede en sık rastlanan klinik tanılardan biridir. Olması durumunda, -Oosit/embriyo kalitesini bozarak, peritoneal ortam ve endometriumu etkileyerek ART sonuçlarını etkileyebilmektedir. Bu açıdan RİF durumunda laparoskopi uygulamalarının etkinliği araştırmalıdır.
 
Histeroskopi, tekrarlayan IVF başarısızlıklarında yapılması gereken uygulamaların başında gelmektedir.
 
5.gün blast embriyo transferi anomalili embriyonun ayrıştırılmasında etkili yöntemdir. Ebeveynlerin kromozomal analizler ve trombofili paneli yapılması gereken laboratuvar tetkiklerindendir.
 
Dr.Suat Hazer
 
Toplam blog
: 4
: 83
Kayıt tarihi
: 14.01.16
 
 

Malatya - 1968 Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dil : İngilizce Eğitim : GATA Askeri..