Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '14

 
Kategori
Felsefe
 

Tekvir Sûresi’nden zihnime yansımalar

Tekvir Sûresi’nden zihnime yansımalar
 

İNSANOĞLU KUR’AN MESAJLARINA GÖNLÜNÜ VE ZİHNİNİ HER DAİM AÇIK TUTMALI VE SÜREKLİ BİRBİRİNİ UYARMALIDIR.


KENDİ ELLERİMİZLE YAPTIKLARIMIZDAN SORUMLU OLACAĞIMIZIN BİLİNCİYLE, BİZLERE HAYAT HAKKI TANIYAN ALLAH'A KARŞI CİDDİ VE DÜRÜST OLMALIYIZ.

TEFSİR OKUMALARINDAN NOTLAR

Tekvir Sûresi’nden Zihnime Yansımalar
Tekvir Sûresi’nden müthiş sahneler; göğün deri gibi soyulması, güneşin dürülmesi, yıldızların sönüp dökülmesi, dağların yürütülmesi, denizlerin fokur fokur kaynatılması…
Kıyametin sadece yerküre ile sınırlı olmadığını, ışığı yeryüzüne yansıyan en uzaktaki galaksiyi de kapsayacak şekilde kâinata yönelik olarak gerçekleşeceğini Tekvir okumalarımdan öğrendim.
Tekvir Sûresi’nde “sabaha” “aydınlığa” dikkat çekiliyor. Güneşin ve yıldızların uzay boşluğundaki karanlığı aydınlığa dönüştürmediğine göre “aydınlığın” yerküremize has bir varlık ve özel bir ikram olduğunu zihinsel düşünce olarak zikredebiliriz.
Peygamberimizin sahip olduğu bazı gaybla ilgili (idraki aşan bilinmeyen) bilgileri Kur’an bildirmektedir.
Kur’an’da bahsedilen insan idrakini aşan bazı bilgilerin (gayb) bilim insanları tarafından keşfedilme imkânının bulunduğunu,
Kur’an’ı anlama bakımından istisnai kişilerin idraki aşan hususlarda bir takım istisnai bilgilere ulaşabileceğini,
Kur’an, insanın sahip olduğu zihinsel düşünme yeteneğini tetikleyerek, kişiye zihinsel düşünce dünyasında yeni kapılar açacağını,
İnsanoğlunun aklını kaybetmesinin nedeni (doğuştan olmayan) Allah’tan başka bilinmeyen varlıklardan korkmasından dolayı olduğunu, Tekvir Sûresi okumalarımdan zihnime yansıyan düşüncelerimin zikri olarak belirtmek istiyorum. Doğrusunu Allah (c) bilir.
Tekvir Sûresi’nde güneşin dürülmesi, yıldızların dökülmesi, dağların yürütülmesi, denizlerin fokur fokur kaynatılması gibi dehşet verici sahnelerle birlikte; “gebe develerden” ve “vahşi hayvanlardan” bahsetmesinin, farklı bir zaman diliminde çözülebilecek bir mesaj içerdiğini söylemek mümkündür. Allahüa’lem.
Allah’ı her daim anmakla şeytanları yuvalarında tutmanın mümkün olduğunu,
Gaybın (insan idrakini aşan hususların) Kur’an’da verildiği kadarıyla sınırlı olduğunu, sınırları zorlamanın haddi aşmak olduğunu,
İnsanoğlunun Kur’an mesajlarına gönlünü ve zihnini her daim açık tutması ve birbirlerini uyarması gerektiğini, Tekvir Sûresi okumalarımdan öğrendim.

 
Toplam blog
: 53
: 1175
Kayıt tarihi
: 08.10.10
 
 

Mali Müşavir&Bağımsız Denetçi 1964 Doğumluyum. Çorum İli İskilip İlçesinde yaşamaktayım. Evliyim ..